LOVA DO KROVA: Kataiju milionče od Čikaga!
Foto: Profimedia

amerika, amerika, zemlja velika

LOVA DO KROVA: Kataiju milionče od Čikaga!

Fudbal -

Američka fudbalska liga MLS objavila plate svih fudbalera

Aleksandar Katai odlično se snašao u SAD, a čini se i da lepo zarađuje. Američka MLS liga objavila je plate svih fudbalera u tom takmičenju, a nekadašnji reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde nalazi se na 33. mestu. Zvanično, Aleksandar Katai u Čikago Fajeru ima godišnja primanja koja tačno iznose 1.276.333 dolara, odnosno 1.068.250 evra.

Katai je ove zime došao u Čikago na jednogodišnju pozajmicu iz Alavesa, a ukoliko poslodavci budu zadovoljni njegovim igrama otkupiće ugovor od španskog kluba. Srbin ima ugovor sa Alavesom do leta naredne godine, ali kako sada stvari stoje ostaće u SAD. Odigrao je osam utakmica za Čikago i dao dva gola.

Najplaćeniji fudbaler u MLS ligi je Italijan, bivši fudbaler Juventusa, Sebastijan Ðovinko iz Toronta, koji prima 7,1 miliona dolara godišnje. Kataijev saigrač i muž bivše srpske teniserke Ane Iavnović, Bastijan Švajnštajger četvrti je plaćeni fudbaler u SAD, a Nemac godišnje zarađuje 6,1 miliona dolara.

Pet najplaćenijih fudbalera u MLS ligi 1. Sebastijan Ðovinko (Toronto) 7.115.555 dolara 2. Majkl Bredli (Toronto) 6.500.000 3. Karlos Vela (Los Anđeles) 6.292.500 4. Bastijan Švajnštajger (Čikago) 6.100.000 5. Ðovani dos Santos (LA Galaksi) 6.000.000

Kurir sport/A. Radonić

Foto: Profimeida

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track