OČEKUJE GOLEADU! Oven: Liverpul je jak, ali Real će opet osvojiti Ligu šampiona!
Foto: Reuter

Nosio je dres oba kluba

OČEKUJE GOLEADU! Oven: Liverpul je jak, ali Real će opet osvojiti Ligu šampiona!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Liverpula i Reala Majkl Oven uveren je da će madridski tim pobediti Liverpul i odraniti trofej Lige šampiona u Kijevu.

Legenda Liverpula, koja nije iskazala potencijal u Realu, očekuje spektakularno finale i mnogo golova 26. maja na Olimpijskom stadionu.

"Sastaće se dva različita stila. Liverpul igra dobro protiv velikana i voli da drži loptu i napada, mislim da će biti odlično finale sa mnogo golova. Real je favorit i uvek pobeđuje ono što mora... Već sam rekao ranije, opet će osvojiti Ligu šampiona", rekao je Oven za Marku.

Bivši reprezentativac Engleske, zaposlen na jednoj britanskoj televiziji, kaže da se u finalu sastaju ekipe po njegovoj meri.

"Liverpul je snažan, Real ima veliko iskustvo u ovakvim utakmicama i igrače koji rešavaju poput Ronalda, Iska... Podsećam da je Liverpul bio šampion Evrope 2005. godine, a sada ima jaču ekipu", dodao je svojevremeno najbolji fudbaler sveta.

Oven je ponikao na Enfildu, za osam godina dao je 158 golova za "crvene", pre nego što je 2004. prešao u Real Madrid, ali se tu zadržao samo jednu sezonu.

Posle loše godine u Madridu nije uspeo da se vrati u staru formu, zbog čega je imao slab učinak u Njukaslu, Mančester Junajtedu i Stouku.

Kurir sport/Tanjug, foto: Reuter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

F4 u zemlji košarke. Ovo su rekorderi. Iznenadiće vas ko je dao najviše koševa u jednom finalu? (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track