RAJSKI USLOVI ZA NAŠE REPREZENTATIVCE U RUSIJI: Orlovi će se ugnezditi u Svetlogorsku (VIDEO)
Foto: FSS

MIR, TIŠINA I LUKSUZ

RAJSKI USLOVI ZA NAŠE REPREZENTATIVCE U RUSIJI: Orlovi će se ugnezditi u Svetlogorsku (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije je sredinom decembra prošle godine doneo konačnu odluku gde će biti baza naše reprezentacije tokom prvom dela Svetskog prvenstva u Rusiji – „orlovi“ će na mečeve sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom kretati iz Svetlogorska, mesta udaljenog 25 minuta od centra Kalinjingrada, takođe bitnog za nas.

Dva boravka delegacije naše kuće fudbala u Rusiji bila su dovoljna – ne treba nam velegrad poput Moskve ili Samare, mali Svetlogorsk ima idealne uslove za treniranje i smeštaj.

Sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević je prilikom saopštavanja odluke istakao:

"Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme za sva tri meča u grupi. Uvereni smo da će igrači imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima za boravak u Rusiji“.

foto: Falke rezort

Dakle, naši momci će prve dve nedelje Mundijala, koliko im traje "zagarantovani" boravak u Rusiji, provesti u gradu sa oko 11.000 stanovnika, prepunom zelenila, jer je delom lociran u borovoj šumi.

Svetlogorsk, od Beograda drumskim putem udaljen 1.640 kilometara, poznat je i kao atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste, zbog svog izlaska na Baltičko more na poluostrvu Sambija, neobične arhitekture i običaja.

Recimo, hotel „Rojal Falke“ u kojem će biti smeštena reprezentacija Srbije, podseća na zamak i na blagom je uzvišenju iznad grada, svega 500 metara od obale mora.

"Na dva minuta od hotela nalazi se teren (trening centra 'Baltija') na kome će reprezentacija trenirati i on je u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je FSS omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na Mundijalu", dodao je Bunjevčević.

foto: Falke rezort

Početkom marta, Bunjevčević i selektor Krstajić su otišli u poslednju proveru, u tada još snegom okovani Svetlogorsk, i dobili uveravanja od domaćina da će ih spremno dočekati, o čemu svedoče fotografije na profilu FSS-a na „Instagramu“.

Svetlogorsk je idealan i zbog blizine Kalinjingrada, na čijem novoizgrađenom gradskom stadionu sa 35.212 mesta, poznatom i kao Arena „Baltika“, „orlovi“ 22. juna igraju meč 2. kola grupe „E“ protiv Švajcarske, od 20 časova po lokalnom vremenu.

foto: Falke rezort

Naša baza je na pola sata vožnje od kalinjingradskog aerodroma „Hrabrovo“, sa kojeg će se srpska reprezentacija otisnuti ka 1.932 kilometra udaljenoj Samari (kopnenim putem 2.323 km), gde se u 1. kolu Svetskog prvenstva, od 14 časova, sastajemo sa Kostarikom.

Čarter-letom srpskoj ekspediciji će biti potrebno oko dva i po sata do Samare.

Posle toga nas čeka nas još jedno značajno putešestvije – od 1.200 kilometara, odnosno sat i 45 minuta avionom ka Moskvi, gde ćemo se u Areni „Otkritje“ nadigravati sa petostrukim (1958, 1962, 1970, 1994 i 2002. godine) šampionom sveta Brazilom, 27. juna, u večernjem terminu od 20 časova.

Taj meč možete posmatrati sa lica mesta ukoliko budete među najkreativnijim kupacima pametnih telefona “Huawei P20” serije!

(Kurir sport, Foto: FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track