KAŽEŠ 28, MISLIŠ 29: Koju titulu je Zvezda danas zaista proslavila? (KURIR TV)
Foto: Dragana Udovičić

zanimljivo

KAŽEŠ 28, MISLIŠ 29: Koju titulu je Zvezda danas zaista proslavila? (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde danas su proslavili titulu prvaka Superlige, a na majicama je pisalo 29 titula.

Skupština FK Crvena zvezda je na sednici donela zaključak da je taj klub jedini legitimni šampion Jugoslavije u sezoni 1986/87 i to na osnovu zakonite odluke FSJ i UEFA, pa u tom smislu ovlašćuje Upravni odbor fudbalskog kluba da pred FSS kao pravnim sledbenikom FSJ pokrene inicijativu za izmenu objedinjene zvanične evidencije šampiona Jugoslavije i Srbije.

Skupština FK Crvena zvezda je takođe podržala inicijativu koju je 17. januara 2017. godine Fudbalskom savezu Srbije podneo predsednik kluba Svetozar Mijailović. Inicijativa se odnosi na priznavanja titule osvojene u prvenstvu Srbije 1946. godine kao zvanične titule prvaka Srbije i ovlašćuje Upravni odbor da se obrati FSS sa zahtevom za donošenjem legitimne odluke po kojoj je FK Crvena zvezda zvanični prvak Srbije za 1946. godinu i po kojoj se ta titula uvodi u zvaničnu objedinjenu evidenciju prvaka Jugoslavije i Srbije, a sve u skladu sa već podnetom inicijativom.

Igrači su na današnjoj proslavi nosili majice sa broje 29, koji je označavao broj titula, a odnosio se upravo na tu akciju.

Čitavu akciju pokrenuli su navijači sa Severa, a klub je odlučio sve to da podrži.

Autobus sa kojim će igrači prodefilovati gradom takođe će na sebi imati broj 29, aludirajući naravno na ovu akciju.

1 / 14 Foto: Dragana Udovičić

Kurir sport

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track