Najnovije vesti

SVEŠTENIK NA GOLU! Pop Blagoje brani parohiju i na fudbalskom terenu (FOTO)
Foto: Glas Zapadne Srbije

ČUDO IZ KOSJERIĆA

SVEŠTENIK NA GOLU! Pop Blagoje brani parohiju i na fudbalskom terenu (FOTO)

Fudbal

Kosjerić - Stadion Crnokose iz Kosjerića možda je ove sezone ostvario solidne rezultate i zbog toga što im je čuvar mreže lokalni, omiljeni sveštenik. Iz crkve u selu!

Ražane nema dana da se ne čuje molitva upućena gospodu, sveštenik Blagoje Gavrilović tako brine o meštanima, koji u ovo prelepo crkveno zdanje mogu doći po blagoslov u po dana ili noći. Svi znaju da Blagoje jedino nije u svetinji kada Fudbalski klub Crnokosa istrčava na teren.

"Sklonost ka fudbalu datira još iz detinjstva. Naime ja sam 1992. godine počeo da treniram u Kraljevu u školi fudbala `Bubamara` koja se kasnije priključila klubu `Sloga`. Sa nepunih 19 godina debitovao sam u drugoj ligi sa Slogom u tadašnjoj Saveznoj ligi. Sećam se da je to bila utakmica u Novom Pazaru protiv tadašnjeg kluba i kao da sam je juče igrao, a prošlo je 17 godina", kaže Gavrilović.

foto: Glas Zapadne Srbije

Iza popa Blagoja je prilično bogata fudbalska karijera o čemu su jedno vreme brujale novine.

"Bio sam na pragu prve lige i nekog većeg uspeha u fudbalu ali božija volja je bila takva da se nađem u drugim poslovima. Moj otac je bio sveštenik i ljubav prema bogu, veri i crkvi sam nasledio od njega a mogu reći i ljubav prema fudbalu", rekao je sveštenik za koga se čulo i pre nego što je došao da služi u selo Ražanu.

"Parohijani su pročitali neke članke u novinama u kojima se pisalo da je đakon fudbaler, da sa liturgije ide na gol crtu, tako da su bili unapred pripremljeni na to. Nije bilo neko iznenađenje, a i prihvatili su me".

Lakše treninge održava u porti crkve sa svojim naslednicima. Međutim kada krene na stadion, stvar postaje mnogo ozbiljnija.

"Na utakmicama uvek očekujem pobedu. U ovom rangu takmičenja najvažnije je da se niko ne povrede i da se ljudi druže a rezultat nije na prvom mestu, već neko zajedništvo", kaže otac Blagoje pred utakmicu.

foto: Glas Zapadne Srbije

Fudbalski klub "Crnokosa" je najstariji klub ne samo u Kosjeriću već i u Srbiji. Uskoro će proslaviti 95 rođendan.

Predsednik kluba Zoran Antonijević kaže da imaju 120 dece koji su podeljeni u četiri selekcije i koji ostvaruju zapažene uspehe.

"Najmlađi petlići su doneli pehar u klub, imamo i jednog dečaka koji je selektiran u reprezentaciju Srbije", kaže Antonijević.

Predsednik kluba je čuo da je sveštenik Gavrilović branio u Kraljevu i posle razgovora sa njim izrazio je želju da on dođe u klub.

"Razgovaraćete i sa igračima, ali on je stvarno jedan pozitivan lik i jedno ohrabrenje i za nas u klubu. Čovek koga svi vole. Omiljen u klubu. Radi i kao trener sa decom, trenira golmane i pored svih svojih obaveza može da odvoji vreme i uvek je tu", kaže Antonijević.

foto: Glas Zapadne Srbije

Kapiten tima Marko Štulović kaže da je sveštenik kao mačka na golu, odbrani sve.

A otac Blagoje pred svaku utakmicu preksrsti se i pročita Oče naš.

"Dešavalo se da protivnički navijači, kada ne mogu da mi daju go, kažu da idem da svetim vodicu da se sklonim sa gola".

Klub sa popom na čelu ima velike planove, kako bi opravdao ceo jedan vek svog postojanja, spremaju se da zaigraju za Moravičku zonu a za to im, kako kažu treba i Božija pomoć.

kurir.rs / Glas zapadne Srbije

foto: Glas zapadne Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...