ENGLESKA SE KLANJA SRBIMA: Jokanović i Mitrović u najskupljem meču na svetu pobedili Aston Vilu i plasirali se u Premijer ligu (VIDEO)
Foto: Profimedia

čempionšip

ENGLESKA SE KLANJA SRBIMA: Jokanović i Mitrović u najskupljem meču na svetu pobedili Aston Vilu i plasirali se u Premijer ligu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Fulama pobedili su ekipu Aston Vile u finalu plej-ofa Čempionšipa rezultatom 1:0 i na taj način se plasirali u Premijer ligu.

Fudbaleri Fulama plasirali su se u Premijer ligu posle pobede na Vembliju nad ekipom Aston Vile rezultatom 1:0. Fulam sa klupe predvodi srpski stručnjak Slaviša Jokanović, dok je glavni napadač Aleksandar Mitrović.

Jedini gol na meču postigao je Tom Karni sredinom prvog poluvremena, na asistenciju Rajana Sesenjoa, jednog od najtalentovanijih igrača na ostrvu.

Meč nije obilovao šansama, igralo se tvrdo i taktički. Veliku grešku je napravio štoper Fulama Odoi sredinom drugog dela igre kada je posle drugog žutog kartona zaradio isključenje. Jokanovi puleni su se okrenuli odbrani i uspeli su da sačuvaju prednost do samog kraja.

Fulam će posle ovog meča zaraditi oko 170 miliona funti kao nagradu za ulazak u Premijer ligu. Sjajan uspeh za Srbiju i srpski fudbal.

TOK MEČA:

90. minut - Igrači Fulama kradu vreme na sve moguće načine.

89. minut - Sjajna šansa za Nodgrasa iz slobodnog udarca, ali lopta je prošla koji centimetar pored statsive. sudija je nadoknadio 5 minuta utakmicu.

foto: Reuters

86. minut - Novi faul nad Mitrovićem, žuti karton za Hatona.

83. minut - Fulam je povukao sve igrače na svoju polovinu, Jokanović je dao sve na odbranu.

81. minut - Nova izmena. Stiv Brus ubacuje još jednog napadača na teren. Krenuo je na sve ili ništa.

74. minut - Odlična prilika za Mitrovića. Primio je loptu u petercu, šutnuo iz voleja, ali je lopta zakačila jednog fudbalera i otišla u korner.

70. minut - CRVENI KARTON - Fulam će do kraja imati igrača manje.

69. minut - Sjajna šansa sa Kamaru. Pretrčao je ceo teren, zalomio i pao, ali sudija je pokazao da se igra nastavi.

68. minut - Sjajna šansa za Fulam. Džonson je primio na ivici šesnaest, opalio, ali je lopta prešla preko gola.

62. minut - Posle faula nad Sesenjom, Mitrović je poleteo na Griliša. Nastao je opšti haos na terenu, sudija je pokazao jedan žuti karton.

56. minut - Mitrovićev drugi pokušaj danas, ovaj put njegov udarac glavom nije bio precizan.

51. minut - Aston Vila je mnogo konkretnija na početku drugog poluvremena, zapretila je preko Snodgrasa i Griliša, ali i dalje bez šuta u okvir gola.

47. minut - Mitrović je ciljao Sesenjona na ivici peterca, ali je Čester intervenisao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME!

45. minut - Posle dva minuta nadoknade sudija je posalo igrače u svlačionu. Gotovo je prvo poluvreme.

43. minut - Nova šansa za Sesenjoa, ali lopta je prošla pored gola. Sjajna atmosfera na Vembliju.

39. minut - Sjajna šansa za Aston Vilu. Posle prekida, Griliš je primio loptu sam u šesnaestercu, opalio, ali je lopta prešla malo preko prečke.

38. minut - Novi žuti karton, prvi za Fulam. Odoi je zaradio kazni posle faula nad Grilišom.

32. minut - Sjajna šansa za Fulam. Centrirao je Kamara, Sesenjo je zahvatio loptu glavom , ali golman je bio na visini zadatka.

foto: Reuters

30. minut - Posle postignutog gola atmosfera je ponovo opala. Fulam iskusno čuva prednost posle postignutog gola. Jokanovićevi puleni su postigli gol iz prve prave šanse.

23. minut - GOOOOL - Tom Karni. Pogodio je posle asistencije Sesenjoa, jednog od najboljih igrača u Engleskoj.

21. minut - Prvi šut na meču za Fulam imao je Kamara. Golman je loptu poslao u korner, ali sudija to nije video, pa je pokazao na gol aut.

foto: Reuters

17. minut - Prvi udarac na meču delo je Snodgrasa. Nije ispalo baš najbolje.

9. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Čester, posle faula nad Aleksandrom Mitrovićem.

7. minut - Obe ekipe su dosta oprezno ušle u ovaj meč, ali kako vreme prolazi atmosfera se sve više zahuktava.

foto: Reuters

1. minut - Utakmica je počela, Mitrović je izveo početni udarac. Vembli je potpuno pun, rasprodata su čak sva parking mesta pored stadiona.

SASTAVI:

Fulam: Betineli – Frederiks, Odoi, Rim, Target – Karni, Mekdonald, Johansen – Kamara, Sesenjon, Mitrovic

Aston Vila: Džonston – Elmohamadi, Čester, Teri, Haton – Jedinak – Snodgras, Hurihejn, Griliš, Adoma – Graban

Fulam je kao treći na tabeli završio regularni deo Čempionšipa i za jedno mesto im je izmakao direktan plasman u Premijer ligu. Sve se to dogodilo u poslednjem kolu, jednom od najzanimljivijih ikada.

Ova dva tima su već odigrala dva meča ove sezone. Fulam je u prvom meču slavio sa 2:0, dok je drugi susret u sezoni pripao Aston Vili.

Kako se navodi, Fulam, koji juri povratak posle četiri godine, može da zaradi do 170 miliona funti, a Vila 10 manje pošto bi se ekipa iz Birmingema u elitno društvo vratila nakon samo dve godine i ostala bi bez dela zagarantovane zarade za "Čempionšip".

Međutim, to nije sve. Ukoliko pobednik ovog meča uspe da opstane u elitnom rangu engleskog takmičenja u svojoj prvoj sezoni, primanja će se povećati na 280 miliona funti u narednim sezonama.

Trener Fulama Slaviša Jokanović istakao je da je ovo jedan od najvažnijih mečeva ovog kluba u proteklih nekoliko godina i da se nada pobedi i prolazu u Premijer ligu.

Novac koji pobednička ekipa osvoji će sigurno pametno biti utrošen u pojačanja jer je svima jasno da postoji jasna razlika u kvalitetu između fudbala u Premijer ligi i Čempionšipu.

Kurir sport

Foto: profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track