REALNO NAJBOLJI! Raka Đurović hvali najboljeg srpskog sudiju: Posao je odradio besprekorno!
Foto: Reuters, FK Crvena Zvezda

Top klasa

REALNO NAJBOLJI! Raka Đurović hvali najboljeg srpskog sudiju: Posao je odradio besprekorno!

Fudbal -

Milorad Mažić još jednom je pokazao da je - top klasa! Real je treći put zaredom šampion Evrope, a za našeg arbitra se posle finala Lige šampiona može reći da je - prvak sveta.

Srpska sudijska trojka maestralno je vodila meč Madriđana protiv Liverpula, a o čemu svedoči i stručna analiza spornih momenata od strane iskusnog sudije Rake Đurovića.

- Moj prvi utisak je da je posao odrađen besprekorno. Apsolutno sam zadovoljan. Mažić je autoritetom držao utakmicu pod kontrolom i nije dozvoljava da dođe do mnogo spornih situacija - počeo je Đurović razgovor za Kurir.

SITUACIJA 1 Poništen gol Benzeme U završnici prvog poluvremena, u 43. minutu igre poništen je gol Benzeme nakon reakcije pomoćnog sudije Dalibora Đurđevića. Odluka je bila dobra, ali je Đurđević u ovoj situaciji imao sreće jer je samo nekoliko sekundi ranije imao propust. - Ekipa je imala dvostruku sreću kod poništenog gola. Prvo je bio u pitanju previd Ronaldovog ofsajda, ne bi bilo dobro da je on postigao gol...ali se na sreću poklopilo samo nekoliko sekundi kasnije da se Benzema našao u nedozvoljenoj poziciji, i to manjoj nego što je bio Ronaldo. Pomoćnik Đurđević je uspeo to da primeti, digao zastavicu i gol je poništen. Da Benzema nije bio u ofsajdu, bila bi greška priznati njegov gol zbog previda situacije kod Ronalda - rekao je Đurović.

SITUACIJA 2 Prvi Realov gol Real je u 51. minutu poveo golom Karima Benzeme koji ide na dušu golmanu Liverpula Karijusa koji je napravio nezamislivu grešku za finale Lige šampiona. Karijus je pokušao da loptu izbaci rukom po zemlji, pogodio je Benzemu koji je namestio nogu i postigao pogodak. - Prvi gol na meču bio je potpuno atipičan. Kada golman želi da izbaci loptu, svi su dužni da napuste kazneni prostor, ali kada je drži u rukama, napadač protivničke ekipe ima pravo da ometa golmana, a Benzema je to uradio u svom stilu. Karijus je definitivno najslabija karika Liverpula, a to je sinoć i potvrdio. Potpuno je nerazumljiv njegov pokušaj izbacivanja lopte rukom po zemlji, a gol je u ovoj situaciji potpuno regularan - zaključuje Đurović.

SITUACIJA 3 Ramosov nedžentlmenski potez Najbolji igrač Liverpula Mohamed Salah nakon grubog starta Ramosa bio je primoran da igru napusti već u 31. minutu. - Ova situacija ide Ramosu na dušu. Mažić tu ništa nije mogao, oni se bore za loptu ali potez Realovog fudbalera u najmanju ruku je nedžentlmenski. Potez rukom nije bio fudbalski već vše kao da je džudista, jedno je sigurno - da je hteo mogao je da sačuva Salaha od ove povrede - ističe Đurović. Dan nakon finala ovim povodom oglasio se i Ramos. - Fudbal ti nekad pokaže dobre, nekad loše strane. Iznad svega, mi smo kolege i profesionalci. Brz oporavak Mo, budućnost te čeka - poručio je on Salahu na društvenim mrežama.

Šanse sve veće Mažića čeka i finale Mundijala? Samo je jedan sudija u istoriji imao tu privilegiju da sudi i finale Lige šampiona i finale Svetskog prvenstva u jednoj sezoni. Bio je to Hauard Veb, koji je 2010. godine delio pravdu na Inter-Bajern i Španija - Holandija. Ukoliko Mažić i ekipa ostanu na ovom nivu, nije nemoguće da će imati istu sudbinu. - Oni su se ovim suđenjem predodredili za visoke domete na Svetskom prvenstvu, pogotovo jer su njihovi prethodnici ove dezone dosta grešili. Nema pravila, ne znači da ako je jedna ekipa sudila finale Lige šampiona da neće suditi i finale Svetskog prvenstva. Ima šablona po kojima biste rekli da je to nemoguće, ali ako Mažić pokaže da je u tom trenutku vrhunskoj formi, a poklopi se iraspored timova onda je sve moguće. U svakom slučaju osigurali su učešće u završnici Mundijala - smatra Raka Đurović.

Pršte pohvale Svetski mediji čestitaju Mažiću Da nismo subjektivni samo zato što je Milorad Mažić srpski sudija pokazuju i komentari stranih medija koji na sva zvona hvale našeg arbitra i njegove pomoćnike za posao koji su obavili u nedelju uveče u Kijevu. Hvale ga mahom Španci, Italijani pa čak i Englezi koji za srpskog stručnjaka kažu da je vrhunski sudija, koji je opravdao poverenje i da je iako nema slavu kao Čakir ili Kuipers definitivno jedan od najboljih arbitara na svetu.

Autor: Anja Vukašinović,

Foto: Reuters, FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOSTOLOMAC IZ MADRIDA i „LUDAK“ IZ SRBIJE! Šta ćemo tek od njih videti u Rusiji?! KURIR TV SPORT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track