lepo sećanje

ZVEZDA OBELEŽILA BARI Marović: Moguće je da se ponovi... (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić" obeležio je godišnjicu od titule šampiona Evrope iz Barija 1991.

Svečanim koktelom u baru "Pet Zvezdinih zvezda" na stadionu evocirane su uspomene na najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog klupskog fudbala pre 27 godina kada su crveno-beli u finalu Kupa evropskih šampiona savladali Marselj posle penala 5:3 (0:0).

1 / 3 Foto: kurir

Predsednik kluba Svetozar Mijailović podsetio je da su ispisane najsvetlije stranice u istoriji Zvezde "Ostvaren je najveći uspeh 1991, a iste godine zapisano je i da smo bili prvaci sveta. Sada se sećamo toga ne da bismo potvrdili vrednost toga, nego kao inspiracija mlađima. Zvezda spada među mali broj klubova koji su nosioci trofeja i biti u toj eliti je velika čast, ali i obaveza, uz ogromno sportsko dostignuće", rekao je Mijailović.

Levi bek šampionskog tima iz Barija Slobodan Marović pozdravio je okupljenje u ime cele tadašnje ekipe.

"Nažalost ne možemo svi da dođemo na proslavu... Osvajanje tog trofeja je putokaz mlađima, posebno iz omladinske škole. Mnogi kažu da je nemoguće, a ja mislim da je moguće", poručio je Marović, uz čestitke za osvajanje ovogodišnje titule prvaka Srbije i poruku da su svi iz kluba napravili veliki posao.

Od igrača iz trofejne generacije bio je još samo tadašnji kapiten i golman Stevan Stojanović, uz prisustvo klupskih legendi poput Dragana Džajića, Dušana Savića i drugih....

kurir.rs / Tanjug

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Tri činjenice koje moraju da zabrinu i zvezdaše i partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track