ADEM LJAJIĆ: Poginućemo za svaku loptu u Rusiji
Foto: Dado Đilas

Obećavaju maksimum

ADEM LJAJIĆ: Poginućemo za svaku loptu u Rusiji

Fudbal -

Srpski fudbaler Adem Ljajić rekao je danas da ne želi da daje prognoze pred Svetsko prvenstvo, ali da će njegova ekipa probati da izvuče maksimum.

"Teško je davati prognoze jer ne znam kako ćemo izgledati u Rusiji, ali ćemo dati maksimum, to je sigurno. Poginućemo za svaku loptu, duel i probaćemo da izvučemo maksimum", rekao je Ljajić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije je počela pripreme za Svetsko prvenstvo, na kom će biti u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Prvu utakmicu igraće 17. juna protiv Kostarike u Samari.

Srbija će pre početka šampionata otići na pripreme u Austriju, gde će igrati dve prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

Ljajić je naveo da je prva utakmica najvažnija i da će posle nje sve biti lakše.

"Najvažnije je dobro da se spremimo. Rezultati sa te dve utakmice neće biti bitne, ali ćemo davati maksimum jer je to važno uvek kada se igra za Srbiju. Ipak, igra će u Austriji biti bitnija od rezultata", kazao je Ljajić.

Kada je reč o prvom duelu na Mundijalu sa Kostarikom, fudbaler Torina je istakao da se najviše nada da golman te selekcije Kejlor Navas neće biti formi kao što je to bilo dok je branio za Real Madrid.

Govoreći o ostalim rivalima u grupi, Ljajić je rekao da ga ne zanimaju provocije pojedinih švajcarskih reprezentativaca, poput Džerdana Šaćirija, dok je za Brazil naveo da je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva.

Ljajić je rekao da se u ekipi oseća euforija kako se približava takmičenje.

"Meni sve ovo prija. Oseća se euforija i mislim da treba i da je bude. Uradili smo dobar posao u kvalifikacijama i nadam se da će narod biti uz nas", rekao je on.

Kao najveću snagu reprezentacije Srbije smatra kolektiv.

"Tim je naš najjači adut, a ne pojedinci. Isto tako ne onih 11 koji budu na terenu, već i svi koji budu bili na klupi. Uspeh možemo da ostvarimo samo ako budemo svi kao jedan", rekao je Ljajić.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće 14. juna i trajaće do 15. jula.

Beta Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Tri činjenice koje moraju da zabrinu i zvezdaše i partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track