MRKELA: Pričamo sa Stojiljkovićem, trazimo zamenu Le Taleku
Foto: Nebojša Mandić

Zvezda pojačava tim

MRKELA: Pričamo sa Stojiljkovićem, trazimo zamenu Le Taleku

Fudbal -

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je danas da se aktivno vode pregovori oko pojačanja, pre svega sa napadačem Brage Nikolom Stojiljkovićem i zamenom za Damijana Le Taleka.

Mrkela je kazao da neće biti gomilanja igrača, kao i da je do sada u klub stigla zvanična ponuda samo za mladog Uroša Račica od belgijskog Genta.

"U planu su neki odlasci i na tim pozicijama ćemo reagovati. Razgovoramo sa nekolicinom štopera, očekujem da se taj posao brzo završi. Nećemo da žurimo. Le Talek je kvalitetan igrač, imao je vrhunsku sezonu i želimo da dovedemo zamenu bar na njegovom nivou", rekao je Mrkela novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Kako je naveo, postoje najave da bi uskoro mogle da stignu ponude i za ostale prvotimce, pre svih za Nemanju Radonjića.

"Znam da ga žele mnogi klubovi, ne samo Djenova i Hofenhajm. Da li bi šest miliona bilo dovoljno? Mislim da je to malo za njega", kaže Mrkela i dodaje da mu je teško da odredi cenu za prvog strelca Aleksandra Pešića, ali da sigurno ne bi bila mala.

Ujedno, poručio je i da će golman Milan Borjan da ostane i demantovao da postoji kontakt sa bivšim čuvarom mreže Partizana Milanom Lukačem.

"Borjan ima ugovor još dve godine i ostaje u Zvezdi. Sa Lukačom niko nije pričao, niti je razmatran", rekao je Mrkela i dodao da Damiru Kahrimanu nije ponuđen nastavak saradnje.

Mrkela je priznao i da postoji svakodnevni kontakt sa Bragom oko transfera Nikole Stojiljkovića, kao i da je Milan Jevtović iz Antalije igrač po njegovom ukusu.

"Postoji opcija i za dolazak 'desetke', u razgovorima smo. Moguće je da će biti stranac", rekao je sportski direktor crveno belih.

O tek završenoj sezoni kaže da je osvajanjem titule šampiona Srbije ispunjen cilj, a da su rezultati u Evropi bili fantastični.

"Ono što me mnogo raduje je da smo sa jako dobrim klubovima bili ravnopravni i pokazali da možemo, to je ohrabrenje za budućnost i ono što nam sledi... Zvezda je takav klub da ono što se uradi dobro jako brzo se zaboravi, već smo fokusirani omo što nas čeka kako bismo spremni dočekali kvalifikacije za Ligu šampiona", zaključio je Mrkela.

Tanjug Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Tri činjenice koje moraju da zabrinu i zvezdaše i partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja