REMI ZA KRAJ: Novi Pazar odigrao nerešeno sa ekipom Budućnosti u poslednjem kolu Prve lige
Foto: Profimedia

GOLEADA

REMI ZA KRAJ: Novi Pazar odigrao nerešeno sa ekipom Budućnosti u poslednjem kolu Prve lige

Fudbal -

Fudbaleri Novog Pazara i Budućnosti odigrali su danas nerešeno 2:2, u utakmici poslednjeg, 30. kola Prve lige Srbije.

U meču bez takmičarskoj značaja, gosti iz Dobanovaca vodili su sa 1:0 i 2:1 golovima Nebojše Bastajića u 29. i Nikole Kokira u 59. minutu, ali je Novi Pazar preko Admira Kecapa u 58. i Predraga Djordjevića u 77. minutu dva puta stizao do izjednačenja.

"Cilj je bio opstanak i odavno smo ga ostvarili, a u finišu sezone šansu su dobili i neki mladi igrače. Danas je debitovao Amsal Čajević. Pokazali su potencijal, ali predstoji im još dosta rada. Utakmica je mogla da ode na obe strane. Nisam bio srećan posle 1:2, ali trudili smo se i zahvaljujući i podršci publike dva puta se vratili u meč. Sledi prestrojavanje, pošto Novi Pazar zaslužuje mnogo više", rekao je strateg Pazaraca Vladica Petrović.

Novi Pazar je završio sezonu na devetoj poziciji sa 40 bodova, dok je Budućnost zauzela 10. mesto sa 38.

"Drago mi je što sam danas bio u mom klubu i mom gradu, gde sam započeo trenersku karijeru. Tu sam uvek lepo prihvaćen, tako je bilo i ovog puta. Mogli smo da pobedimo, ali na kraju i da izgubimo. Bila je to lepa utakmica, s krajnjim rezultatom po meri oba rivala", naveo je trener tima iz Dobanovaca Saša Štrbac.

I pre poslednjeg kola bilo je poznato da će u Super ligi naredne sezone igrati šampionska ekipa novosadskog Proletera sa 65 i drugoplasirani Dinamo iz Vranja sa 63 boda.

Iz lige su ispala četiri najslabija tima, a to su Radnički iz Pirota sa 31, varvarinski Temnić 1924 sa 26, ČSK Pivara iz Čelareva sa 22 i Jagodina koja je osvojila 10 bodova.

Kurir sport/beta

Foto: profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan ovako planira da vrati titulu u Humsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track