DEKI STANKOVIĆ: Da mogu samo još jednom da odigram onaj meč sa Australijom...
Foto: Dado Đilas

MUNDIJAL U JUŽNOJ AFRICI

DEKI STANKOVIĆ: Da mogu samo još jednom da odigram onaj meč sa Australijom...

Fudbal -

Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković, baš kao u vreme kada je bio aktivan igrač, jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali i za čim žali u svojoj reprezentativnoj kaijeri.

Stanković je posle fudbalske karijere ostao blizak reprezentaciji i prisetio se kako je to izgledalo kada je on nosio dres sa nacionalnim grbom.

"I iz perspektive fudbalera je – jedva čekam da počne. Prvo kvalifikacije, pa pripreme pred takmičenje, onda sam odlazak na mesto gde se održava Svetsko prvenstvo tebi podiže veliku tenziju, želju i adrenalin. Dolaziš do tačke ključanja kada govoriš 'Jedva čekam da počne, daj samo da izađem na teren'", počeo je Dejan Stanković.

Srbija na čelu sa selektorom Mladenom Krstajićem putuje u Samaru nakon mini priprema u Austriji, a u grupi E će igrati sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Pustimo ih da rade svoj posao. Sve vreme tokom ovih kvalifikacija, tokom kojih smo imali uspona i padova, verujem u njih. Mnogo je talentovana generacija, psihički su mnogo jaki, imaju dobru hemiju, dobar duh… Stavimo sve gluposti sa strane i počnimo da razmišljamo o samim protivnicima i takmičenju. Ne bi trebalo da se kaješ posle Mundijala i da razmišljaš u fazonu ‘Eh, da sam uradio ovo ili ono…’. Kreni već sada da se spremaš jer sve brzo prođe i ostaju ti zarezi koje ne možeš da promeniš".

A koju bi on menjao da može?

"Meni je ostala ta utakmica sa Australijom koju bi jedino možda promenio u karijeri. Da mogu da menjam, tražio bih mogućnost da samo još jednom odigramo taj susret".

Protiv Australije na Mundijalu pre osam godina, Orlovi su izgubili 2:1, a da su pobedili, našli bi se u osmini finala.

kurir.rs / B92 foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track