Najnovije vesti

KAPITEN INIDIJE MOLI NAVIJAČE: Podržite nas kao što Evropljani bodre svoje reprezentacije
Foto: EPA

očaj

KAPITEN INIDIJE MOLI NAVIJAČE: Podržite nas kao što Evropljani bodre svoje reprezentacije

Fudbal

Kapiten fudbalske reprezentacije Indije Sunil Četri zamolio je danas navijače da podrže tu ekipu, pošto je samo 2.569 ljudi gledalo utakmicu protiv Tajvana.

"Molim vas dodjite i podržite nas, ohrabrite nas, gledajte nas, vredjajte nas, kritikujete nas. Potrebni ste indijskom fudbalu", naveo je Četri na Tviteru, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

 

Indija je u petak pobedila Tajvan sa 5:0 u prvoj utakmici Medjunarodnog kupa, na kome učestvuju još Novi Zeland i Kenija. Utakmicu je gledalo 2.569 navijača.

 

"Svi vi koji ste izgubili nadu, ili nemate nadu u indijski fudbal, tražimo od vas da dodjete na stadion i gledate nas. Nije zabavno kritikovati i vredjati na internetu. Dodjite na stadion, vičite na nas, vrištite", rekao je Četri, koji je postigao tri gola protiv Tajvana.

 

On je imao poruku i za fudbalske navijače iz Indije koji podržavaju evropske klubove.

 

"Ponekad mislite da nivo nije isti, pa zašto da gubite vreme? Slažem se da nije isti nivo, čak ni blizu, ali uz našu želju i odlučnost, daćemo sve od sebe da ne zažalite što ste došli", dodao je Četri.

 

Najpopularniji sport u Indiji je kriket, a prema istraživanju, u zemlji sa 1,3 milijarde stanovnika, 41 odsto prati fudbal. ; Četrija je podržao kapiten kriket reprezentacije Virat Koli, koji je rekao da ako želi da je nazivaju sportskom nacijom, Indija mora da prihvati i podržava jednako sve sportove.

 

Indija će u ponedeljak igrati protiv Kenije u Mumbaju, a to će biti 100. utakmica Četrija za reprezentaciju. On je postigao 59 golova.

 

Indija je 2015. godine zauzimala 166. mesto na svetskoj rang-listi, a u poslednje tri godine je napredovala i nalazi se na 97. poziciji, što je njen najbolji plasman.

 

 

Kurir sport/Beta 

Foto: EPA 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT: Evo zašto je Zidan napustio Real

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...