PREZADOVOLJAN

RASTAVAC OPTIMISTA PRED ČILE: Moguć kombinovan sastav i nekoliko novih kombinacija (KURIR TV)

Fudbal -

Član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije Milan Rastavac rekao je da za sutrašnju utakmicu protiv Čilea u sastavu neće biti Branislava Ivanovića zbog povrede, kao i da će selektor Mladen Krstajić izvesti kombinovani sastav i pokušati da "isproba nekoliko kombinacija".

"Naša ideja je da proširimo repertoar igrača s kojima raspolažemo, da isprobamo nekoliko kombinacija i najbolje se pripremimo za Svetsko prvenstvo. Planirano je da napravimo šest izmena", rekao je Rastavac novinarima u Bad Valterzdorfu.

Fudbalska reprezentacija Srbije od juče se nalazi na pripremama u austrijskom Bad Valterzdorfu, a sutra je očekuje prva pripremna utakmica protiv Čilea u Gracu.

"Rezultat je bitan u svakoj utakmici, ali u sutrašnjoj protiv Čilea je pre svega bitan način na koji ćemo da dodjemo do tog rezultata. Moramo da nadjemo najsvrsoshodniji način da se što bolje pripremimo za meč protiv Kostarike, a potim i sve ostale", rekao je Rastavac.

On je dodao da je ekipa zadovoljna uslovima na pripremama u Austriji, kao i da će predstojeće dve prijateljske utakmice protiv Čilea i Bolivije iskoristiti da se što više uigra.

"Utisci su sjajni, sve što je neophodno, počev od terena, uslova smeštaja i potrebnog mira su vrlo visokom nivou. Sve stvari su birane da se što bolje pripremimo", rekao je Rastavac.

On nije želeo da komentariše "autentičnost" izjava selektora Kostarike, koji je ocenio da će se njegova ekipa sa Švajcarskom boriti za plasman u drugi krug.

Reprezentativac Srbije Luka Milivojević složio se sa Rastavcem oko uslova smeštaja i mira, ali je imao male zamerke na teren.

"Trava je malo mekša i duža, busen lako ispadne, ali dobro. Uslovi su dobri da se što bolje pripremimo za SP", rekao je Milivojević.

On je kazao da je najbitnije da se ekipa tokom priprema u Austriji što bolje pripremi za rivale na Svetskom prvenstvu.

"Čile i Bolivija sigurno mogu da glume naše rivale, zato su i izabrani, ali mi gledamo da spremimo nas. Sigurno će u tim utakmicama biti dobrih i loših stvari, ali su zato tu, kako bismo te loše stvari popravili", rekao je Milivojević.

Upitan kako se ekipa privikla na zvaničnu loptu koja će biti korišćena na Mundijalu u Rusiji, on je rekao da mu "deluje malo lakše od one u Premijer ligi".

"Zvanična lopta deluje da može biti dobro iskorišćena za šut iz daljine, lakša je, bolje Nadam se da ćemo se adaptirati na pravi način", rekao je Milivojević.

Reprezentaciji društvo na pripremama prave specijalni gosti Saveza Dejan Stanković i Saša Ilić, a Milivojević je ocenio da sigurno mogu pozitivno da utiču na ekipu i prenesu "dosta iskustva".

"Sale je danas stigao... Sjajan je čovek sigurno može da doprinese atmosferi. Čak će i danas odraditi trening s nama", rekao je Milivojević.

Prijateljska utakmica izmedju Srbije i Čilea igraće se sutra od 20.00 u Gracu.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track