LAŽNI ŠVAJCARCI PONOVO PROVOCIRAJU Džaka i Šaćiri: Naše Kososvo je ratovalo sa Srbijom!
Foto: AP

udaraju nisko

LAŽNI ŠVAJCARCI PONOVO PROVOCIRAJU Džaka i Šaćiri: Naše Kososvo je ratovalo sa Srbijom!

Fudbal -

Naše Kosovo je bilo u ratu sa Srbijom, zato će utakmica sa Srbima biti posebna, poručuje Albanac iz redova švajcarske fudbalske reprezentacije Džerdan Šaćiri, dok njegov saigrač Granit Džaka, takođe rođen na Kosovu, kaže da će protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrati do granice bola!

Šaćiri u najavi predstojećeg Svetskog prvenstva u Rusiji, gde će Srbija i Švajcarska biti u istoj grupi, objašnjava kako će duel tih selekcija za njega biti poseban.

- Mnogo se priča o toj utakmici, mnogi je povezuju s politikom. To je u neku ruku normalno jer smo nekoliko mojih kolega i ja s Kosova, i naša zemlja je bila u ratu sa Srbijom. Međutim, mene će u Rusiji zanimati samo da pobedimo, biće to za mene samo fudbalska utakmica - kaže Šaćiri.

On veruje da će reprezentacija iz zemlje satova, sireva i čokolade biti najveće iznenađenje Mundijala.

- Imamo jednu od najtežih grupa na prvenstvu, ali verujem da ćemo je preživeti. Posle toga sve će biti otvoreno i ko zna dokle možemo da doguramo. Neću da prognoziram koji je naš domet, ali uz malo sreće možemo da budemo najveće iznenađenje turnira - ističe Šaćiri.

Za njim ne zaostaje ni Džaka, koji najavljuje da će u duelu sa Srbijom da grize!

- Brazil je favorit, to je svima jasno, ali ne idemo u Rusiju da bismo im prepustili bodove. Moraće da ih zarade na terenu. Srbija će biti veoma neprijatan protivnik. Ništa ne mogu da obećam, osim da ćemo igrati do granice bola! Ima da kidamo i da grizemo do pobede - tvrdi Džaka.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“ORLOVI“ U MRKLOM MRAKU! Sa ovakvom „igrom“ bod protiv Kostarike kao da smo osvojili Mundijal! KURIR TV SPORT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track