MITROVIĆA NIJE ZABOLEO PORAZ OD ČILEA: Ne treba dramiti
Foto: Starsport©

PRIPREME ZA MUNDIJAL

MITROVIĆA NIJE ZABOLEO PORAZ OD ČILEA: Ne treba dramiti

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da je bolje izgubiti od Čilea na pripremama u Austriji, nego protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu, kao i da zbog toga ne treba dizati tenzije u javnosti.

"Test utakmice za ovo služe. Bolje je da izgubimo sada, nego prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu. Sledeća utakmica služiće da vidimo gde možemo bolje i šta može bolje. Čile i Bolivija su slični Kostariki", rekao je Mitrović novinarima u Gracu.

Reprezentacija Srbije je sinoć u Gracu u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji izgubila od Čilea sa 1:0.

"Mi imamo naš kvalitet i sigurno da ni protivnicima neće biti lako protiv nas. Čile je u izmešanom sastavu igrao s vrlo dobrim igračima, ali ne gledamo rivale, gledamo naše dvorište", rekao je Mitrović.

On je ocenio da je ekipa odigrala solidnu utakmicu protiv Čilea.

"Mislim da smo odigrali OK utakmicu. Izgubili smo, ali možemo da izvučemo pouke. Igrali smo u nekom izmešanom sastavu, isprobali neke stvari i iskoristili ovu utakmicu da vidimo nedostatke. Radićemo analizu, videćemo šta nije štimalo", rekao je napadač Njukasla, koji je polusezonu proveo na pozajmici u Fulamu.

Mitrović je kazao da "ne treba da se drami", kao i da je u meču protiv Čilea "bilo pozitivnih i negativnih stvari".

"Pozitivno je što je lopta dobro išla, a loše što nismo imali završni pas. Morali smo da budemo konkretniji ispred gola. Igrali smo u izmešanom sastavu, s novim igračima, pa je možda zbog toga ovakav rezultat. Falilo nam je malo mirnoće i sreće. Lopta se u par navrata odbijala i nismo uspeli da postignemo pogodak, ali isto tako mogli smo i da primimo još jedan. Izgubili smo, ali smo odigrali korektnu utakmicu", zaključio je Mitrović.

Njega je u drugom poluvremenu zamenio debitant u "A" selekciji Luka Jović, koji je istakao da je presrećan zbog debija, ali da žali zbog poraza.

"Ispunio mi se san. To mi je bio cilj ove sezone. Uspeo sam da ga ostvarim dobrim igrama u klubu. Na spisku sam za SP sa najboljim fudbalerima u zemlji. Sada je vreme da se ovde dokazujem, da pokažem da zaslužujem da budem u A selekciji", rekao je Jović.

"Teška utakmica, posle serije teških treninga. Nastavljamo da se spremamo za Mundijal i očekujemo da budemo sve bolji i bolji", dodao je on.

Mnogi treneri smatraju da je Jovićev najveći kvalitet to što lako ulazi u gol šanse.

"Slažem se, ali sve zavisi od ekipe do ekipe. Pravi špic mora da iskoristi te šanse koje mu nameste. Na meni da naučim da te prilike sve bolje i bolje koristim i budem spreman za meč sa Kostarikom", rekao je napadač Ajntrahta iz Frankfurta.

On je za kraj rekao da se mora na najbolji način spremiti za meč s Kostarikom i golmana Kejlora Navasa, koji nastupa za Real Madrid.

"Vrhunski golman. Brani za najbolji klub na svetu. Na nama je da pružimo maksimum i da probamo da ga savladamo", rekao je Jović.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track