POČEO KUP PRIJATELJSTVA: Moćni Partizan, poraz Zvezde od Sarajeva
Foto: ecfc.rs

TURNIR MLADIH FUDBALERA

POČEO KUP PRIJATELJSTVA: Moćni Partizan, poraz Zvezde od Sarajeva

Fudbal -

Završen je prvi dan na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2018, tokom kojeg smo videli nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica.

U grupi A, Sarajevo je upisalo veliku pobedu pošto je nadigralo Crvenu zvezdu sa 2:0. Golove za bordo tim postigli su Dervišagić u 8. minutu i Salčin u 31. minutu. Na drugoj strani, crveno-beli su takođe postigli dva pogodka, ali su oba opravdano poništena zbog ofsajda.

foto: ecfc.rs

U drugoj utakmici A grupe, Osijek i SPAL su odigrali nerešeno – 1:1.

U grupi B odigran je pravi klasik, pošto je Željezničar savladao Fenerbahče sa 4:3! Tim iz Sarajeva je vodio sa 3:1, ali je Fenerbahče uspeo da izjednači rezultat na 3:3 i onda da stvori još jednu veliku šansu u samom finišu utakmice... Međutim, momci iz Istanbula nisu uspeli da je pretvore u gol i stigla ih je kazna na samo 2 minuta pre kraja utakmice. Akcija Željezničara je trajala dugo, a na kraju se Osmanović najbolje snašao u šesnaestercu i postigao pobedonosni gol za plave – 4:3.

foto: ecfc.rs

Ipak, lider grupe B nakon prvog kola je Partizan, čiji su omladinci u stilu seniora prilično lako izašli na kraj sa Videotonom i slavili sa 4:0. Strelci za crno-bele bili su Janković u 3. minutu, Mlosavljević u 27, Pavlović u 40. i Novaković u 43. minutu.

U grupi C odigrana je samo jedna utakmica. Vojvodina je savladala Torino sa 2:1, a golove sa Novosađane postigli su Tegeltija u 3. i Zukić u 37. minutu. Torino je inače završio ovaj meč sa 2 igrača manje, pošto su isključeni Munari i Siterio.

Utakmica izmedju Dinama i Budućnosti je prekinuta je u 14. minutu zbog jakog nevremena koje je pogodilo Zlatibor i ona će biti nastavljena u sredu.

Na kraju, u grupi D je Espanjol savladao Olimpiju sa 3:1, dok su Udineze i Vardar podelili bodove – 1:1.

foto: ecfc.rs

Rezultati 1. kola na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2018:

A grupa

Crvena zvezda – Sarajevo 0:2 SPAL – Osijek 1:1

B Grupa

Željezničar – Fenerbahče 4:3 Partizan – Videoton 4:0

C grupa

Vojvodina – Torino 2:1 Dinamo – Budućnost (prekinuto zbog nevremena)

D grupa

Udineze – Vardar 1:1 Espanjol – Olimpija 3:1

(ecfc.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO.

“ORLOVI“ U MRKLOM MRAKU! Sa ovakvom „igrom“ bod protiv Kostarike kao da smo osvojili Mundijal! KURIR TV SPORT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track