NAJDOSKI PORUČIO SRBIMA I HRVATIMA: Harmonija u ekipi sprečava kiks na Mundijalu
Foto: Kup prijateljstva

KUP PRIJATELJSTVA

NAJDOSKI PORUČIO SRBIMA I HRVATIMA: Harmonija u ekipi sprečava kiks na Mundijalu

Fudbal -

U tandemu sa Miodragom Belodedićem činio je nepremostivi bedem pred golom Crvene zvezde u njenoj najuspešnijoj generaciji u istoriji. Zbog svoje srčanosti i odvažnosti da, kako su svojevremeno televizijski komentatori opisivali, ide glavom gde mnogi nisu smeli ni nogom Ilija Najdoski bio je i ostao miljenik Zvezdinih navijača.

Od istorijskog uspeha sa crveno-belima u Bariju u Tokiju prošlo je 27 godina, a Najdoski rado vraća film u vreme kada se sa Crvenom zvezdom okitio titulama evropskog i svetskog prvaka:

- Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera - rekao je Najdoski i potom prokomentrisao Zvezdine igre u nedavno završenoj sezoni:

- Zvezda je u zadnjoj liniji ove takmičarske godine igrala jako dobro. Ipak, po mom mišljenju, velika je šteta što nisu ostvarili bolji rezultat protiv CSKA, jer su to objektivno mogli. Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje.

Ilija Najdoski ovih dana sa ekipom Vardara iz Skoplja boravi na Zlatiboru na Kupu prijateljstva evropskih klubova koji s pravom nosi epitet najkvalitetnijeg omladinskog turnira na ovim prostorima:

- Dugo nisam bio na Zlatiboru i moram da priznam da je ovde zaista prelepo. Kup prijateljstva je okupio najbolje ekipe, turnir je veoma kvalitetan, a ono što već sada mogu da konstatujem je da je organizacija odlična - kaže Najdoski i potom iznosi svoje mišljenje o eventualnoj organizaciji regionalne lige na prostoru republika bivše Jugoslavije:

- Lepo bi bilo da se regionalna liga realizuje, to se može zaključiti i na osnovu onoga što se vidi i na ovom turniru na Zlatiboru, ali po mom mišljenju još smo daleko od toga - rekao je Najdoski, a onda se dotakao i najvećih problema sa kojima se suočavaju klubovi na ovim prostorima:

- Svaki dobar i kvalitetan, mladi igrač mora da se proda da bi klub preživeo. Svi klubovi u regionu su primorani to da rade kako bi se finansijski stabilizovali. Zato nema sumnje da su nam svima najveći problem finansije.

Svetsko prvenstvo u Rusiji se bliži. Na pitanje šta očekuje od selekcija Srbije i Hrvatske na Mundijalu, Najdoski odgovara:

- Pre svega da igraju dobar fudbal. Po mom mišljenju, najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu, pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenjima kad treba da se pkažemo napravimo kiks. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou mislim da i Srbija i Hrvatska mogu da igraju protiv svake selekcije na ovom prvenstvu.

Najdoski nije želeo da prognozira ko će biti novi svetski prvak, ali je istakao:

- Mislim da može da se dogodi iznenađenje. Ipak, Brazil je svakako među favoritima, jer ima veliki kvalitet. Španija može da napravi dobar rezultat, ali najviše bih voleo kada bi Srbija i Hrvatska napravile iznaneđenje - zaključio je Najdoski.

kurir.rs / kurir sport

foto: Kup prijateljstva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda se ne šali. Ovo su ozbiljna pojačanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track