ESPANJOL VEĆ U POLUFINALU: Remi Zvezde i dalje bez pobede, remi Partizana i Želje
Foto: Kupu prijateljstva evropskih klubova

Kupu prijateljstva evropskih klubova

ESPANJOL VEĆ U POLUFINALU: Remi Zvezde i dalje bez pobede, remi Partizana i Želje

Fudbal -

Drugog dana na Kupu prijateljstva evropskih klubova odigrano je ukupno 6 utakmica, a zbog vremenskih nepogoda tri meča su odložena.

Ono što je najvažnije istaći jeste da je Espanjol postao prvi polufinalista turnira, pošto je kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u grupi D.

Dan je počeo odloženom utakmicom 1. kola u kojoj je Dinamo zabeležio rutinsku pobedu protiv Budućnosti od 2:0 i tako se izjednačio sa Vojvodinom na čelu tabele grupe C. Upravo su ova dva rivala imala zakazan okršaj za večernji termin od 18:00, ali je ta utakmica, kao i meč između Budućnosti i Torina odložen zbog nevremena koje je pogodilo Zlatibor.

Utakmica Dinamo - Vojvodina pomerena je za četvrtak u 13, dok će se utakmica Budućnost - Torino odigrati u četvrtak sa početkom u 15 časova.

U A grupi, Crvena zvezda je remizirala sa Osijekom – 2:2, a to je rezultat koji ni jednima ni drugima ne odgovara. Ipak, oba tima su i dalje u igri, s obzirom da je drugi meč u ovoj grupi između Sarajeva i SPAL-a prekinut u 38. minutu zbog vremenskih nepogoda, pri vođstvu italijanske ekipe od 1:0. Ukoliko SPAL uspe da savlada Sarajevo onda će sve četiri ekipe ostati u trci za plasman u polufinale. Ta utakmica biće nastavljena u četvrtak u 10.

Što se grupe B tiče tamo će biti veoma zanimljivo u poslednjem kolu, pošto se 3 ekipe i dalje bore za plasman u polufinale. Partizan i Željezničar su danas odigrali nerešeno bez golova i dele prvo mesto na tabeli sa 4 boda. Videoton je pobedio Fenerbahče minimalnim rezultatom – 1:0 i uključio se u trku za čelo tabele. U poslednjem kolu, Partizan će igrati protiv Fenerbahčea, dok će Željezničar odmeriti snage sa Videotonom.

foto: Kupu prijateljstva evropskih klubova

Kao što smo već istakli na početku teksta, Espanjol je prvi polufinalista Kupa prijateljstva evropskih klubova, pošto je kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u grupi D. Španski predstavnik je pobedio Vardar sa 3:1 i tako došao do maksimalnog učinka od 6 bodova iz 2 utakmice.

U drugom meču grupe D Olimpija je nadigrala Udineze – 1:0, međutim, s obzirom na lošiji međusobni skor sa Espanjolom, ekipa iz Ljubljane ne može u poslednjem kolu da pretekne španski tim i domogne se prvog mesta.

Rezultati 2. kola na Kupu prijateljstva evropskih klubova

A grupa

Crvena zvezda – Osijek 2:2 Sarajevo – SPAL 0:1 (prekinuto u 38. minutu)

Tabela: Sarajevo 3 (-1), Osijek 2, SPAL 1 (-1), Crvena zvezda 1.

B grupa

Partizan – Željezničar 0:0 Videoton – Fenerbahče 1:0

Tabela: Partizan 4, Željezničar 4, Videoton 3, Fenerbahče 0.

C grupa:

Dinamo – Vojvodina (odloženo)

Budućnost - Torino (odloženo)

Tabela: Dinamo 3 (-1), Vojvodina 3 (-1), Torino 0 (-1), Budućnost 0 (-1).

D grupa

Espanjol – Vardar 3:1 Olimpija – Udineze 1:0

Tabela: Espanjol 6, Olimpija 3, Udineze 1, Vardar 1.

(Kupu prijateljstva evropskih klubova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track