TREĆE POJAČANJE U HUMSKOJ: Rikardo Gomeš naredne tri godine u Partizanu
Foto: Starsport©

PORTUGALAC POTPISAO

TREĆE POJAČANJE U HUMSKOJ: Rikardo Gomeš naredne tri godine u Partizanu

Fudbal -

Reprezentativac Zelenortskih Osrtva Rikardo Gomeš potipao je ugovor sa Partizanom i postao treće pojačanje za narednu sezonu.

Gomeš je potpisao trogodišnji ugovor, a očekuje se da će za tu vernost biti plaćen oko 250.000 evra po sezoni.

Najbolji strelac Druge lige Portugala doneo je sa sobom i nagradu za igrača sezone, kojom je ispraćen iz "Lige pro", u kojoj je u takmičarskoj 2017/18 postigao 22 gola.

rikardo gomeš
rikardo gomešfoto: Starsport©

Snažni napadač i formalno je postao treće pojačanje crno-belih za novu sezonu, posle Nemanje Nikolića (Spartak) i Mateje Milašinovića (El-Ej Galaksi).

foto: Starsport©

Zajedno sa novim saigračima već tokom vikenda on će proći lekarske preglede, a od ponedeljka će od prvog dana raditi na pripremama za takmičarsku 2018/19.

"Odlučio sam sa menadžerima da to bude Partizan, imajući u vidu kakav je to klub. Mnogo nam se dopao. Mislim da je ovo najbolja odluka, što se tiče razvoja", rekao je Gomeš.

foto: Starsport©

Pitanje da li je čuo za "večiti" derbi dočekao je osmehom i rekao: "Da, to je jedan od najboljih derbija sveta i već sam pogledao nekoliko snimaka toga. Nadam se da ću osetiti to što pre moguće i na terenu".

Sportski direktor kluba Ivica Iliev poželeo je Gomešu sreću i da klubu donese mnogo radosti.

"Gomeš ima karakteristike koje su nam potrebne, on bi trebalo da bude bitan deo u našoj slagalici. Želimo samo da ponovi prethodnu sezonu u sledećoj", naveo je Iliev.

foto: Starsport©

On je kazao da će biti dolazaka i odlazaka, ali "ne tako brzo kako bi želeo".

"Prelazni rok je usporen zbog Svetskog prvenstva, ali moramo da radimo brzo jer želimo da što pre imamo spremnu ekipu za početak sezone", kazao je Iliev.

kurir.rs / kurir sport

foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track