SRAMNE OPTUŽBE ALBANACA SA KOSOVA: Srbi nas provociraju majicom sa mapom Srbije na kojoj je i naša zemlja!
Foto: Profimedia

PODIGLI BUNU U ŠVAJCARSKOJ

SRAMNE OPTUŽBE ALBANACA SA KOSOVA: Srbi nas provociraju majicom sa mapom Srbije na kojoj je i naša zemlja!

Mundijal 2018 -

Albanci sa Kosova koji žive u Ženevi digli su pobunu zbog majice koja se već neko vreme nalazi u prodaji, a na njoj je nacrtana mapa Republike Srbije zajedno sa Kosovom i Metohijom.

Albancima iz tzv. države Kosovo koji žive u Ženevi jako je zasmetalo to što je 'njihovo' Kosovo nacrtano kao deo Srbije.

Ceo 'skandal' oko sporne majice je otišao toliko daleko, da je nekoliko Albanaca koji ni ne žive u 'samostalnoj pokrajini Kosovo' diglo pobunu i tražilo od firme koja proizvodi ovaj komad garderobe da ga povuče iz prodaje!

U svemu ovome su mahom učestvovali mladi Albanci koji su ceo slučaj ocenili kao 'provokaciju srpskog naroda'. Njihov bes je stigao čak do samog vrha kompanije koja prodaje majice.

"Možemo razumeti bes klijenata iz tzv. države Kosovo, te smo sve prozvode sa spornom mapom povukli iz prodaje", navodi se u saopštenju u kome stoji još i da svi koji su kupili majice mogu istu zameniti za neki drugi proizvod.

Fudbalska reprezentacija Srbije će sa Švajcarskom u grupi E odmeriti snage 22. juna u Kalinjingradu od 20 sati, a taj susret se ističe kao duel visokog rizika.

Reprezentaciju Švajcarske na Mondijalu predstavljaće igrači rođeni u 13 različitih zemalja, odnosno sa tri kontinenta - Evrope, Afrike i Južne Amerike.

Od 23 igrača „čistih“ Švajcaraca ima 37 odsto, a zatim slede Albanci (igrači rođeni na prostoru Makedonije, Kosova i Albanije) sa 17 odsto zastupljenosti u državnom timu. Kamerunci su na trećem mestu (13 odsto), dok su na četvrtom igrači iz Bosne i Hercegovine (9 odsto). Ovde bi trebalo dodati da je selektor Vladimir Petković takođe rođen izvan Švajcarske, odnosno u Sarajevu.

Reprezentaciju Švajcarske čine i igrači rođeni u Obali Slonovače, Zelenortskim ostrvima, Španiji, Hrvatskoj, Čileu, Sudanu, Kongu i Nigeriji.

kurir.rs / kurir sport

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track