KUP PRIJATELJSTVA NA ZLATIBORU PRIPAO SARAJEVU: Partizan poražen u finalu posle penala (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

ODLUČAN TURNIR

KUP PRIJATELJSTVA NA ZLATIBORU PRIPAO SARAJEVU: Partizan poražen u finalu posle penala (FOTO)

Fudbal -

Sarajevo je pobednik Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018 pošto je u finalu savladalo Partizan nakon jedanaesteraca.

Heroj bordo tima bio je golman Belmin Dizdarević, koji je blistao tokom celog meča, a na kraju je imao ključnu ulogu u veoma dramatičnoj penal seriji.

Upravo je Dizdarević izborio jedanaesterce za svoj tim, pošto je u toku regularnog dela susreta odbranio nekoliko odličnih prilika igračima Partizana. Dizdarević je u prvom poluvremenu fantastičnom paradom zaustavio šut Novića, da bi nešto kasnije imao i malo sreće kada je Milosavljević izašao sam ispred njega i pucao preko gola.

foto: Privatna arhiva

Vredi istaći i da je Sarajevo imalo jednu odličnu šansu u prvih 40 minuta, međutim Konjalić je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu je ponovo u glavnoj ulozi bio Dizdarević. Odbranio je nekoliko vrlo opasnih šuteva igrača u crno-belim dresovima, pa je rezultat posle 80 minuta ostao nerešen - 0:0.

foto: Privatna arhiva

U penal seriji Sarajevo je prvo stiglo do prednosti, pošto je u trećoj seriji Dizdarević odbranio šut Milosavljevića. Ipak, odmah nakon toga golman Partizana Vukanić je u četvrtoj seriji zaustavio šut Dervišagića i tako vratio svoj tim u igru. Rezultat je ostao izjednačen sve do sedme serije u kojoj je na iznenadjenje svih golman Sarajeva Dizdarević uzeo loptu da šutira jedanaesterac za svoj tim. Uz malo sreće, njegov šut je završio u mreži, da bi potom junak ove utakmice odbranio penal Pavloviću i Sarajevo je došlo do velike pobede - 6:5.

foto: Privatna arhiva

Finale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018:

Sarajevo – Partizan 0:0 (penalma 6:5)

Najbolji igrač turnira je kapiten crno-belih Martin Novaković, dok je golman Sarajeva Belmin Dizdarević najbolji čuvar mreže.

Najbolji strelci sa po tri gola su Erik Baragan iz Espanjola i Dejan Zukić iz Vojvodine.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track