FS CRNE GORE MALTRETIRA KLUB: Grblju ne daju u Evropu zbog srpske zastave!
Foto: Printskrin/FK Grabalj

BRUKA I SRAMOTA

FS CRNE GORE MALTRETIRA KLUB: Grblju ne daju u Evropu zbog srpske zastave!

Fudbal -

Klubu iz Radanovića nije izdata licenca za igranje kvalifikacija Lige Evrope, predsednik tvrdi da trpe ogroman pritisak zbog boja na amblemu.

Fudbalski savez Crne Gore zabranio je FK Grbalj iz Radanovića da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu Evrope jer u grbu ima srpsku zastavu!

Predsednik kluba Marko Carević kaže da se Grbalj nalazi u nemilosti FSCG od 2006. godine, to jest od kada je Crna Gora dobila nezavisnost. FSCG nije izdao licencu klubu iz Radanovića da igra u Evropi i preneo ga na Rudar iz Pljevalja, iako je Grbalj osvajanjem četvrtog mesta u prvenstvu na terenu časno i pošteno izborio pravo igranja u kvalifikacijama Lige Evrope.

- Otkad je Grbalj osnovan, 1970. godine, ima svoje ambleme. Nismo ih menjali niti njima bilo ko maše da bi nekoga iritirao. Zna se ko smo, šta smo i svoji smo na svome. S tim nema kompromisa i nikakve druge priče. Ovo je neverovatan pritisak. Nema sile da neko može da promeni grb kluba, a mi ćemo dalje da vidimo kako ćemo funkcionisati - rekao je Carević za dnevni list Sloboda i dodao:

- Zašto nismo dobili licencu, najbolje zna FS Crne Gore. Zvanično objašnjenje je da nešto nije u redu s dokumentacijom. Do poslednjeg dana su naš sportski direktor Aleksandar Mikijelj i Dejan Savićević i neka gospođa Ana Raspopović bili u kontaktu. Uveravali su nas da je sve u redu, iako je čitava fudbalska javnost znala da nećemo dobiti licencu. Uputili su nas na Sportski sud u Lozani i da se njima žalimo.

Carević kaže da je pre 12 godina od čelnika FK Grbalj traženo da grb i zastava budu promenjeni. - Nakon formiranja nezavisne Crne Gore, bilo je lično od čelnika Saveza pritisaka da se zastava mora promeniti. Znamo da svih ovih godina Savez prema nama ima veliki animozitet i prema meni kao predsedniku. Ja sam ulagao svoj novac i jedan sam od retkih koji je to radio. Voleo bih da vidim još nekoga ko je to uradio, boreći se za razvoj fudbala bez politike - ističe Carević.

Neće se žaliti Odakle nam 15.000 evra za žalbu sudu u Lozani?

O mogućnostima žalbe sudu u Lozani Marko Carević kaže: - To je neljudski, to rade kukavice koje vam u oči ne kažu ono što misle. Oni treba da pomognu jer su klubovi kao Grbalj amaterski, nemamo profesionalnu administraciju. Nemamo kome da se žalimo. U poslednjih pet godina dva puta nam se ovo dešava, prvi put 2013. godine i ove 2018. Dobro ćemo razmisliti jer "šuti i rogati" ne mogu zajedno. Očito sam ja i Grbalj s grbom i trobojkom najveći problem Saveza. Žaliti se nemamo kome, taksa za Sportski sud u Lozani je 15.000 evra.

FS Crne Gore Grbalj izvisio zbog nepotpune dokumentacije, a ne zbog srpske zastave

Kurir je povodom situacije sa FK Grbalj pokušao da stupi u vezu s čelnicima FS Crne Gore, predsednikom Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcom. Pošto se obojica nalaze u Rusiji, na kongresu FIFA, portparol Saveza Branko Latinović odgovorio je Kuriru da o ovoj temi izjavu možemo dobiti jedino putem mejla, jer niko od čelnika FSCG ne želi da komentariše navode Carevićeve. Kuriru je rečeno da priče prva dva čoveka FK Grbalj nemaju veze sa istinom, jer se klub iz Radanovića sa istim grbom prethodnih godina takmičio u Evropi. Razlog za nedobijanje licence je u nepotpunoj dokumentaciji, a ne u tome da nekome u FSCG smeta srpska zastava u grbu Grblja.

Direktor razočaran Mikijelj: Napuštam crnogorski fudbal Sportski direktor Aleksandar Mikijelj o svemu kaže: - Još 15. maja dobio sam informaciju da Grbalj i Zeta neće dobiti papire za Evropu. Otišao sam u Savez, a tamo mi je rečeno da je naša dokumentacija najurednija. da je bilo problema, trebalo je da nam kažu, da ih na vreme uklonimo. Igrao sam za državnu reprezentaciju. Crnogorskim državnim timovima dajemo dva mlada, tri omladinska i četiri kadetska reprezentativca, tako da ovakvo ponašanje od ljudi iz FSCG nismo zaslužili. Zbog svega, mislim da sam završio sa crnogorskim fudbalom.

kurir.rs / Aleksandar Radonjić

foto: Printskrin/FK Grbalj

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: On je Partizanov najveći problem ovog leta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track