NEIZMERNA TUGA... Fudbalski svet u šoku zbog smrti Gorana Bunjevčevića!
Foto: Fonet

in memoriam

NEIZMERNA TUGA... Fudbalski svet u šoku zbog smrti Gorana Bunjevčevića!

Fudbal -

Fudbalski svet pogodila je smrt Gorana Bunjevčevića, a medju prvima koji su izjavili saučešće bili su njegovi bivši klubovi Crvena zvezda i Totenhem.

"Počivaj u miru, Bunjo! Tvoja Crvena zvezda", istaknuto je iz Crvene zvezde, koja je porodici i prijateljima Bunjevčevića izrazila iskreno saučešće.

Zvezda je na društvene mreže postavila deo intervjua u kom je on istakao kako voli taj klub i da je deo njegovog života, uz opis:

"I Zvezda će uvek voleti tebe".

Bunjevčević je umro od posledica pucanja aneurizme, zbog čega je hitno operisan nakon što je prebačen u bolnicu u noći izmedju 19. i 20. maja i od tada je bio u teškom stanju.

Obavljao je do smrti funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, a tokom bogate igračke karijere bio je izmedju ostalog kapiten Zvezde, ali i dugogodišnji član engleskog Totenhema.

"Veoma smo tužni što smo čuli da je preminuo naš bivši igrač Goran Bunjevčević. Misli svih u klubu su sa njegovim prijateljima i porodicom u ovo izuzetno teško vreme", naveli su u Totenhemu.

Vest o njegovoj smrti preneli su svi vodeći mediji u Velikoj Britaniji, ali izmedju ostalih i francuski Ekip, Frans fudbal i brojni drugi širom Evrope.

Bunjevčevićev nekadašnji saigrač iz Totenhema Robi Kin sa tugom je primio vest i na društvenim mrežama napisao: "Počivaj u miru, druže".

Saučešće su putem društvenih mreža izrazili brojni bivši i sadašnji fudbaleri, uglavnom Crvene zvezde.

foto: Instagram

Fudbalska reprezentacija Srbije se u četvrtak uveče vratila iz Rusije sa Svetskog prvenstva, a vest o smrti Bunjevčevića dočekala ih je po sletanju u Beograd.

"Po sletenju nam je javljeno da je nažalost umro Bunjevčević. Jako je nezgodno da u ovom momentu dajemo bilo kakve izjave vezane za Svetsko prvenstvo. Moje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima", rekao je potpredsednik FSS-a Savo Milošević novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Reprezentativci zbog toga nisu bili raspoloženi za izjave, a selektor Mladen Krstajić je u suzama napustio aerodrom.

foto: Starsport©

Počivaj u miru.Hvala ti za sve lepe trenutke i za sve što si uradio za Srpski fudbal.

A post shared by ⚽️? (@vladimirstojkovic) on

foto: Luka Jović

Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track