RADNIČKI ČETIRI OD ČETIRI: Nišlije ređaju pobede
Foto: Fkradnickinis.rs

pripreme

RADNIČKI ČETIRI OD ČETIRI: Nišlije ređaju pobede

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog se od 20. juna nalaze se u slovenačkim Termama Čatež, gde obavljaju glavni deo priprema za predstojeću sezonu, koju će početi 12. jula na stadionu Čair utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako stvari stoje protivnik Radničkog na evropskoj premijeri biće malteška Gzira Junajted, koja je u prvom meču preliminarnih kvalifikacija kao gost savladala Santa Huliju iz Andore rezultatom 2:0.

Ekipa se pod komandom šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića žestoko priprema u Sloveniji, a da sve ide prema predviđenom planu govore i ostvareni rezultati u kontrolnim utakmicama.

Radnički je 22. juna savladao slovenački tim Krško sa 2:1, a golove su postigli Aleksandar i Aleksa Jovanović. Izabranici Nenada Lalatovića su 25. juna pobedili još jednu ekipu iz Slovenije Goricu sa 2:1, a strelci su bili Marko Mrkić i Nikola Aksentijević, a najbolju igru Nišlije su prikazale 28. juna protiv Rabotničkog iz Skoplja. Radnički je na tom meču slavio sa 3:0, dominirao tokom svih 90 minuta igre, a pogotke su dali Nermin Haskić, Riota Noma i Saša Stojanović.

Radnički će najjaču proveru u Sloveniji imati u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa članom ruske Premijer lige Rostovom i to će biti i generalna proba pred istorijski duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Što se tiče prelaznog roka u Radnički su za sada stigli defanzivci Đorđe Crnomarković, Radovan Pankov, Alekandar Todorovski i Taras Bondarenko, kao i napadači Nermin Haskić i Sladan Nikodijević. Ugovore sa klubom produžili su najiskuniji fudbaleri Aleksandar Jovanović i Saša Stojanović.

-Izuzetno sam zadovoljan radom trenera Lalatovića i tempom kojim se ove pripreme odvijaju. Rezultati utakmica koje smo odigrali govore nam da idemo pravim putem, a ja mogu da kažem da će ljubitelji fudbala u Nišu od sledeće sezone moći da vide jedan novi Radnički, jer će se sama igra ekipe dosta razlikovati u odnosu na prethodne godine. Trener Lalatović je postavio visoke standarde, igrači su već uveliko u njegovom sistemu rada i verujem da će sve doći na svoje mesto do prve takmičarske utakmice. Ostalo nam je još malo vremena do 12. jula, novajlije se uklapaju, a mogu da kažem da ćemo se potruditi da dovedemo još dvojicu fudbalera. Smatram da smo napravili dobar tim, koji će i u narednoj sezoni ostvariti istorijski rezultat. Mi sada jedva čekamo utakmicu protiv Rostova, jer ćemo u okršaju sa izuzetno jakim rivalom najbolje videti gde se trenutno nalazimo u odnosu na ozbiljne evropske klubove- izjavio je sportski diretkor Radničkog Marko Jovanović, koji se nalazi sa ekipom u Sloveniji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track