POSLEDNJI POZDRAV: Održana komemoracija Goranu Bunjevčeviću u Skupštini grada
Foto: Starsport©

IN MEMORIAM

POSLEDNJI POZDRAV: Održana komemoracija Goranu Bunjevčeviću u Skupštini grada

Fudbal -

Komemoracija povodom smrti Gorana Bunjevčevića održana je u Skupštini grada Beograda.

Od nekadašnjeg fudbalera i sportskog funkcionera oprostili su se porodica, prijatelji i kolege.

1 / 22 Foto: Starsport©

Fudbalski svet u Srbiji oprostio se od preminulog Gorana Bunjevčevića, koji je opisan kao miljenik svih.

"Otišao je prerano, tek je trebalo da živi. Bio je dovoljno mlad da ispuni sve fudbalske želje, a dovoljno iskusan da ih sprovede u delo. Bio je vodja, miljenik svih. Nikad nije dizao glas. Nisi smeo da nas napustiš. Zbogom prijatelju, nek ti je večna slava i hvala", naveo je nekadašnji selektor reprezentacije Ilija Petković na komemoraciji u Starom dvoru u Beogradu.

ilija petković
ilija petkovićfoto: Starsport©

Goran Bunjevčević, između ostalog nekadašnji kapiten Crvene zvezde, fudbaler Totenhema i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, umro je u četvrtak u 46. godini.

"Ne znam da li je fudbal u Srbiji izgubio najboljeg radnika, ali sigurno znam da je izgubio najpoštenijeg. Izgubili smo veliki oslonac jer je Bunja stvarno to bio za sve nas. Ostaje nam da čuvamo lik i delo Gorana Bunjevčevića", rekao je Perica Ognjenović.

perica ognjenović
perica ognjenovićfoto: Starsport©

Komemoraciji u Starom dvoru prisustvovao je veliki broj ljudi, medju kojima visoki funkcioneri Grada Beograda i Fudbalskog saveza Srbije. Bili su prisutni i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Takođe, bili su brojni reprezentativci Srbije predvođeni selektorom Mladenom Krstajićem, kapitenom Aleksandrom Kolarovim i njegovim zamenikom Nemanjom Matićem, kao i veliki broj bivših fudbalera, Dejan Stanković, Marko Pantelić i drugi.

foto: Starsport©

Od Bunjevčevića se oprostila i Crvena zvezda komemoracijom na stadionu "Rajko Mitić", gde je predsednik tog kluba Svetozar Mijailović rekao da je bio uzoran sportista i izuzetan čovek.

"Bio je uzoran sportista, izuzetan čovek. Krasila ga je skromnost, inteligencija, upornost i rad. Bio je tih i vredan čovek, veliki borac, poštovan. Po mnogo čemu je bio posebna ličnost. U Zvezdi smo ponosni na njegovu ukupnu sportsku karijeru, a posebno na vremenu provedenom kod nas", rekao je Mijailović.

miloš vazura i svetozar mijailović
miloš vazura i svetozar mijailovićfoto: Starsport©

Bunjevčević je sa Zvezdom osvojio četiri trofeja, od čega dve titule, uz 169 zvaničnih utakimca u crveno-belom dresu, u kom je bio kapiten, a gde je posle igračke karijere bio i sportski direktor.

Nekadašnji fudbaler Zvezde Dejan Stanković rekao je da je Bunjevčevićev "nežni i pošteni karakter" iz dana u dan osvajao srca igrača, trenera i navijača.

marko pantelić i dejan stanković
marko pantelić i dejan stankovićfoto: Starsport©

Stanković je u suzama naveo da je Crvena zvezda "mesto sastanka, a ne rastanka", da se neće rastati od njega uz reči da će Bunjevčević "živeti dok živi on" i istakao da je igrati pored Bunjevčevića značilo "imati leđa".

Goran Bunjevčević će biti sahranjen danas u 15.00 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track