Štimac: Pobediću Mihajlovića na Marakani!

Štimac: Pobediću Mihajlovića na Marakani!

Fudbal -
To je jedinstvena prilika, pobediti takvog suparnika kao što je srpski selektor Siniša Mihajlović. Otići na Marakanu i pokazati svoju snagu, rekao je Štimac

ZAGREB - Novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac izjavio je da je u predstojećim kvalifikacijama za svetsko prvenstvo njegov tim favorit u susretima protiv selekcije Srbije.

Hrvatska će u okviru A kvalifikacione grupe za Mundijal 2014. u Brazilu, u kojoj su još Belgija, Škotska, Makedonija i Vels, igrati protiv Srbije 22. marta sledeće godine na domaćem terenu u 6. septembra u Beogradu.

"Jednako kao što sam se kao igrač radovao takvim susretima, radovaću se i sada kao selektor. To je jedinstvena prilika, pobediti takvog suparnika kao što je srpski selektor Siniša Mihajlović. Otići na Marakanu i pokazati svoju snagu", rekao je Štimac gostujući u Dnevniku zagrebačke Nove TV.

Štimac je istakao da su svi u hrvatskoj reprezentaciji svesni nacionalnog naboja koji biti prisutan na tim utakmicama.

"Ali, isto tako znamo da smo mi favoriti i tu ulogu ćemo bez problema prihvatiti. Uveren sam da ćemo pokazati najbolje što možemo", dodao je on.

Štimac je ocenio da je A grupa najteža u predstojećim evropskim kvalifikacijama za Mundijal.

"Bez obzira što niko od tih reprezentacija nije bio na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, činjenica je da smo u najtežoj kvalifikacionoj grupi. U našoj grupi nema autsajdera, sve su to ekipe koje su u bliskoj prošlosti otkidale puno bodova jačim reprezentacijama i koštali ih odlazaka na velika takmičenja", smatra hrvatski selektor.

"Treba biti oprezan, ali ja sam optimista. Ovakva grupa značiće maksimalne napore i motivaciju. Konačno, radije volim da igram s protivnikom koji želi da vas pobedi, a ne sa onim koji će samo da parkira autobus u svoj kazneni prostor", naglasio je Štimac i izrazio zadovoljstvo što je dobio šansu da se dokaže na klupi državnog tima.

"Srećan sam što imam priliku, mogućnost, ali pre svega čast i obavezu da vodim reprezentaciju Hrvatske. Želja mi je da se dokažem, posebno onima koji su skeptični i koji mi ne veruju. Sve one koji veruju u mene, želim učiniti još srećnijim i zadovoljnijim", rekao je, između ostalog, Štimac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track