TRAŽENI UPRKOS KRAHU: Stojke, Marko i Rajko na ceni!
Foto: Fonet, AP

srpski golmani menjaju klubove

TRAŽENI UPRKOS KRAHU: Stojke, Marko i Rajko na ceni!

Fudbal -

Trojica golmana reprezentacije mogli bi ovog leta, posle Mundijala u Rusiji, da ostvare milionske transfere.

Trojica srpskih golmana sa Svetskog prvenstva Vladimir Stojković, Marko Dmitrović i Slobodan Rajković mogli bi i ovog leta da ostvare unosne transfere. Na Mundijalu u Rusiji gol Srbije čuvao je najiskusniji Stojković, dok su mlađi Dmitrović i Rajković pokazali da su perspektivni.

Vladimir Stojković ima otvoren ugovor s Partizanom i izvesno je da će ostati u Humskoj do kraja avgusta, kad će najverovatnije potražiti novi klub. Iskusni čuvar mreže po okončanju Svetskog prvenstva u Rusiji rekao je za nemački Kiker:

"Ne znam da li ću nastaviti da igram u Srbiji. Za mene sada počinje prelazni rok i mislim da ću promeniti sredinu".

Vladimir Stojković namerava da brani još najmanje pet godina i veruje da bi pred kraj karijere mogao da zabode još jedan unosan ugovor. Pitanje je samo hoće li to biti neka egzotična destinacija poput Amerike, Kazahstana ili Japana, odnosno neka jača liga u zapadnoj Evropi.

Marko Dmitrović, koji je bio pravo otkrovenje u Primeri, takođe je na ceni. Njegov klub Eibar mu je i odredio cenu. Klub koji želi da kupi Srbina moraće da plati 12 miliona evra. Prvi klub koji se zainteresovao za Dmitrovića bila je Sevilja, pregovori su i dalje u toku, ali momak u najboljim godinama ima ponude i drugih klubova iz Španije, ali i Engleske.

Predrag Rajković posle odlaska iz Crvene zvezde iskustvo je sticao u Izraelu, braneći za Makabi iz Tel Aviva. Njegove dobre odbrane nisu prošle nezapaženo. Skauti Fjorentine već su podneli izveštaj u klub, a mladog srpskog golmana prate i ljudi iz engleskog Votforda i belgijskog Standarda. Njegova otkupna cena je između pet i sedam miliona evra.

Aleksandar Radonić

FOTO: Fonet

foto: Dado Đilas

Vladimir Stojković Godine: 35 Visina: 194 cm Klub: Partizan Cena: 675.000 evra

foto: Profimedia

Marko Dmitrović Godine: 26 Visina: 194 cm Klub: Eibar Cena: 3,6 miliona evra

foto: Zorana Jevtić

Predrag Rajković Godine: 23 Visina: 191 cm Klub: Makabi Cena: 2,25 miliona evra

Kurir sport

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track