MILOJEVIĆ U LETONIJI: Trener Zvezde pričao o Spartaksu, kadrovskim problemima, prelaznom roku
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

o svemu po malo

MILOJEVIĆ U LETONIJI: Trener Zvezde pričao o Spartaksu, kadrovskim problemima, prelaznom roku

Fudbal -

Vladan Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde govorio je o utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Spartaksom, ali o kadrovskoj situaciji, kao i prelaznom roku.

- Nadam se da ćemo se družiti dosta dugo što se tiče evropakih utakmica. Igramo protiv prvaka Letonije, ekipe koja je trkački dosta dobra. Imaju svoj način igre, ekipa za respekt. Biće ovo dve dobre utakmice. Dolazimo iz pripremnog perioda, Spartaks je u ful takmičarskoj sezoni i to je njihova prednost. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno koncentrisani za ovu utakmicu.

Kvota da će Zvezda uspeti da se plasira u grupe Lige šampiona je 9,00! Pogledajte sve kvote u kladionici MOZZART za plasman Crvene zvezde ove sezone u Evropi.

Letonske kolege interesovalo je koliko Vladan Milojević zna o letonskom fudbalu.

- Dosta poznajem fudbal u Letoniji, volim fudbal i ne postoji zemlja gde ga ne pratim. Zvezda je ranije igrala sa Ventspilsom, a Riga je prelep grad. Isto znam da fudbal nije prvi sport u ovoj zemlji.

Slavoljub Srnić nije došao u Letoniju, pa se spekuliše da će biti prodat.

- Svašta čujem, razumem posao... Srnić je povređen, ima distorziju zgoba. Možda postoji drugi razlog, Ali ja ga ne znam. Videcemo kakav će biti sastav, imam poverenja u sve igrače. Oni koji su došli, treba im vremena. Strpljenja, ja ga imam, prema momcima koji su imali dužu pauzu. Pomerili smo se od balkanskog mentaliteta, makar mislim da jesmo. Ali kod nas je sve crno ili belo. Voleo bih da se to promeni, ljubav se pokazuje na terenu, ne rečima. Uz Božju pomoć može i to da se promeni.

Aleksandar Pešić je u Saudijskoj Arabiji,gde bi trebalo da potpiše za Al itihad, dok bi Crvena zvezda zaradila 4,2 miliona evra.

- Na početku sezone sam rekao da je prelazni rok živ. Planski smo radili, a Pešić ima dozvolu za odlazak. Zato smo doveli neke igrače. Gledam na utakmicu, uvek Moraš da imaš plan A, plan B i plan C. Nikada nisam kalkulisao sa sastavom, pa neću ni u sredu.

Na pitanje Kurira da li su Radonjić, Rodić i Degenek koji su bili na Mundijalu sa Srbijom i Australijom, spremni, Milojević je rekao:

- Videćemo sutra. To su igrači koji su predstavljali našu zemlju i Crvenu zvezdu na Mundijalu, zajedno sa Degenekom. Nisu imali period odmora, ali nama i njima je čast sto si bili na SP. Meni je posebno drago sto su tražili da se što pre priključe ekipi po povratku iz Rusije.

Crvena zvezda kao evrpski prvak nikada od novog formata nije igrala Ligu šampiona.

- Ne možemo da pričamo o formatima. Verovatno će se menjati i za koji godinu. Istoriju treba ostaviti istoriji. Nikada nisam pravio velike planove u životu. Mene zanima samo utakmica. Kad nešto uradimo o tome može da se priča kad se završi.

Milojević je analizirao i Ebisilija, fudbalera koji je došao iz kiparskog Apoela.

- Ebisilio je skautiran, ofanzivni vezni koji odgovara Zvezdi. Dolazi iz Ajaksa, prošao je sve reprezentativne selekcije Holandije. Nije fizički skroz spreman, dižemo ga polako i očekujemo ga vrlo brzo. Daće kvalitet Crvenoj zvezdi, to je sigurno.

Cene karata za sutrašnju utakmicu kreću se od pet do 20 evra.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track