DA LI JE HTEO ILI MORAO? SVEJEDNO: Ovo je emotivno obraćanje Kristijana Ronalda navijačima Reala posle prelaska u Juventus (VIDEO)
Foto: AP

RASTANAK

DA LI JE HTEO ILI MORAO? SVEJEDNO: Ovo je emotivno obraćanje Kristijana Ronalda navijačima Reala posle prelaska u Juventus (VIDEO)

Fudbal -

Kristijano Ronaldo je napustio Real Madrid posle devet godina i u transferu vrednom 105 miliona evra prešao u Juventus.

U dresu "kraljevskog kluba" postigao je 450 golova na 438 utakmica, osvojio četiri Lige šampiona, a ukupno 16 trofeja.

Danas, kada je i definitivno transfer realizovan, Portugalac se emotivnim pismom obratio navijačima Reala.

"Godine provedene u Realu i Madridu najsrećniji su deo mog života. Zahvalan sam i klubu i gradu. Takođe, hvala navijačima za svu ljubav kojom su me obasipali", počeo je zvanično najbolji fudbaler planete.

Mnogi ovo pismo vide kao način da Ronaldo ispoštuje zahtev predsednika Reala Florentina Pereza, koji je izričito tražio od Kristijana da navijačima objasni da je sam insistirao na transferu.

"Došlo je vreme za novo poglavlje u mom životu i zato sam tražio od kluba da prihvati moj zahtev za transfer. Tako se osećam i molim sve, pogotovo navijače, da me razumeju. Proveo sam devet divnih godina ovde. Devet posebnih godina. To je bio uzbudljiv period, pun poštovanja, ali istovremeno i težak, jer su zahtevi u Realu uvek veoma visoki. Ipak, vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovde uživao u fudbalu na jedinstven način".

Ronaldo se dotakao i saigrača.

"Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Publika me je uvek srdačno prihvatala i zajedno smo osvojili tri Lige šampiona zaredom, a četiri za pet godina. Zajedno sa svima njima, na indivdualnom planu, doživeo sam satisfakciju u vidu osvajanja četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke. I to sve dok sam igrao za ovaj veliki klub“.

Zahvalio se i predsedniku, direktorima, kolegama, trenerima, lekarima, fizioterapeutima i svim ostalim radnicima Reala, ali i rivalima.

"Mnogo sam razmišljao i znam da je došlo vreme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i stadion Santijago Bernabeu ću zauvek nastaviti da nosim sa sobom gde god budem išao. Hvala svima i, naravno, kao što sam rekao i prvi put pre devet godina na ovom stadionu - Napred Madrid!", zaključio je Kristijano Ronaldo.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track