DELIJE OSVOJILE RIGU:  Fudbaleri Zvezde će večeras imati veliku podršku
Foto: kurir sport / Aleksandar Radonić

U SEZONU NOVU KREĆE

DELIJE OSVOJILE RIGU: Fudbaleri Zvezde će večeras imati veliku podršku

Fudbal -

Oko 200 navijača crveno-belih iz Srbije, ali i Nemačke, Danske i Švedske došlo je u Letoniju.

Specijalni izveštaj iz Letonije - Aleksandar Radonić

Navijači Crvene zvezde stigli si u Letoniju, a na utakmici koja počinje u 18.00 sati protiv Spartaksa iz Jurmale bodriće svoj tim.

Očekuje se da na gradskom stadionu u Rigi bude nešto više od 200 navijača Crvene zvezde. Za njih je predviđena posebna tribina, a domaćin za taj deo nije prodavao karte domaćim sipmatizerima.

Najveći broj Delija pristigao je iz Srbije, ali biće tu i navijača iz zapadne Evrope, iz Nemačke, Danske, Švedske i drugih zemalja koji su pristigli u solo aranžmanu.

Fanovi Crvene zvezde iz Srbije, što bi se navijačkim rečnikom reklo, već su "obeležili teritoriju", pa su na glavnim ulicama i parkovima postavili svoje nalepnice. Delije iz Beograda, sa Dorćola i Batajnice, kao i Nišlije, ali i navijačka grupa iz Hamburga, jasno su stavili do znanja domaćinima da su stigli u njihov grad.

foto: kurir sport / Aleksandar Radonić

Letonske policije bukvalno i da nema na ulicama, a navijači Crvene zvezde mirno šetaju gradom, ili sede u kafićima i spremaju se za utakmicu.

foto: kurir sport / Aleksandar Radonić

UEFA je bas zbog toga što Crvena zvezda uvek ima na gostovanjima veliku podršku navijača, zbog bezbednosti, premestila utakmicu iz Jurmale u Rigu.

Skromna najava utakmice u dnevnim novinama "Latvijas avizas" Skromno i bez fotografije uz izveštaj. Uglavnom piše o bezbednosti na stadionu, da je Zvezda veliki favorit, bivši prvak Evrope sa svetlom istorijom, te da je prošle sezone napravila rezultat u Ligi Evrope i osvojila titulu u Srbiji. To je normalno kažu ovde, jer su hokej i košarka nacionalni sportovi.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track