SPEKTAKULARNA PREMIJERA U HUMSKOJ: Partizan pregazio Rudar za slavlje Grobara (VIDEO)
Foto: Starsport©

EVROPSKI PUT VODI NA TRAKAI

SPEKTAKULARNA PREMIJERA U HUMSKOJ: Partizan pregazio Rudar za slavlje Grobara (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Rudar iz Pljevalja u Beogradu 3:0 (2:0) u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su sa dve identične pobede lako srušili prvu prepreku na evropskom putu, koji ih dalje vodi na litvanski Trakai.

Partizan je u prvoj utakmici u Humskoj u novoj sezoni igrao za navijače, iako je trener Miroslav Đukić odlučio da promeša karte i u startnu postavu uvrsti čak šestoricu novih igrača u odnosu na meču u Nikšiću.

Crno-beli su dominirali i u većem delu utakmice igrali lepršavo, a mrežu Rudara tresli su Danilo Pantić (10. minut), Ognjen Ožegović (44. minut) i Rikardo Gomeš (83. minut).

Mogao je Partizan i ubedljivije da savlada goste iz Crne Gore, ali je propustio nekoliko velikih prilika, zaključno sa stativom Rikarda Gomeša u 92. minutu.

Ruku na srce, i Rudar je imao dva zicera, oba posle grešaka mladog Markovića, ali je u oba slučaja golman Kljajić zaustavio pokušaje Bošnjaka i Kuča.

"Grobari" mogu da budu zadovoljni pojačanjem iz portugalskog Nasionala RIkardom Gomešom, koji je dosta toga pokazao za pola sata provedenih u igri, ali naročito rolom borbenog i konkretnog kapitena Danila Pantića.

Mrlju na Partizanovu beogradsku premijeru bacio je Sejduba Suma, koji je napravio grešku, a onda za to okrivio saigrača Đorđa Ivanovića, prišao mu i ćušuo ga sa leđa.

"Rudar nije nimalo lala ekipa. Dobar rezultat u oba meča. Ekipa će popravljati igru. Bili smo čvrsti, agresvini i dominirali svih 180 minuta", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić za "Arenu sport".

On kaže da nije bilo potrebno dodatno motivisati igrače uprkos ubedljivoj pobedi u prvom meču.

"Mi smo Partizan, moramo uvek da idemo na pobedu, pogotovo pred našom publikom".

Đukić je obrazložio šest promena u prvom timu.

"Igraćemo na tri fronta, potreban nam je veći fond igrača".

I na kraju, Đukić je prokomentarisao nedavno odlazak Marka Jevtovića u tursku Konju.

"Tražićemo igrača za tu poziciju (zadnjeg veznog), ali danas je na tom mestu igrao Đerlek i dosta toga pokazao", zaključio je Miroslav Đukić.

Partizan u nedelju startuje u Superligi utakmicom sa Radnikom u Surdulici, a u četvrtak dočekuje Trakai u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trakai je iznenadio Iritiš u Pavlodaru 1:0 (posle 0:0 kod kuće) i domogao se dvomeča sa Partizanom.

foto: Starsport©

TOK MEČA:

KRAJ - 3:0!

90+2. minut - STATIVA! Pogodio ju je Rikardo Gomeš.

85. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Lepa akcija Đerleka i na kraju šut pored gola.

83. minut - GOOOLLL - 3:0 za PARTIZAN! RIKARDO GOMEŠ! Primio je loptu na 20-ak metara od gola, prevario dvojicu protivničkih igrača i posle "lažnjaka" poslao loptu u mrežu.

Kao i u Nikšiću, Rikardo Gomeš daje treći gol za crno-bele.

82. minut - VELIKA ŠANSA za PARTIZAN! Pravovremeno je Tošić proigrao Rikarda Gomeša, koji je izašao sam pred Radovića, ali je golman gostiju ponovo bio sjajan.

76. minut - Pantić se bori kao lav! Sada je uzeo loptu Sopu, krenuo ka golmanu Radoviću, ali je onda dao prejak for, pa je od svega bio samo gol-aut.

71. minut - Posle kornera lopta je došla na ivicu šesnaesterca, gde je Pantić uhvatio volej, ali za malo pored gola.

1 / 5 Foto: Starsport©

70. minut - VELIKA ŠANSA za PARTIZAN! Tošić je iz "skraćenog kornera" sa desne strane pronašao Zdjelara usamljenog na "drugoj stativi", a crno-beli vezista je promašio zicer. U stvari, golman Radović je odbranio.

59. minut - ŠANSA za RUDAR! Tek što je ušao u igru, Kuč se našao u prilici, šutirao je direktno u Kljajića. Ovoj šansi gostiju prethodila je greška Markovića.

68. minut - Kuč menja Kotorca u Rudaru.

63. minut - Poslednja izmena kod domaćina, Rikardo Gomeš umesto Ožegovića.

59. minut - ŠANSA za RUDAR! Bošnjak je izašao sam pred golmana Partizana, ali je Kljajić zaustavio njegov šut.

57. minut - Dvostruka izmena kod Partizana: ulaze Marković i Tošić, izlaze Valijente i Suma.

55. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Dobra akcija crno-belih završena je šutem Pantića pored gola.

54. minut - Šut Đerleka - preko gola.

50. minut - SUMA ĆUŠNUO IVANOVIĆA - Suma je vukao loptu i vukao i vukao... Počeli su da mu zvižde sa tribina, a onda kada je konačno odlučio da je se oslobodi, pogrešio je i nije je dobro dodao Ivanoviću. Međutim, Suma je očigledno smatrao da je saigrač kriv, pa mu je prišao i ćušnuo ga sa leđa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Gosti su napravili prvu izmenu, ušao je Janketić umesto Macanovića.

1 / 16 Foto: Starsport©

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:0!

44. minut - GOOOLLL - 2:0 za PARTIZAN! OŽEGOVIĆ! Nemanja G. Miletić je prošao po levom krilu do gol-aut linije i centrirao, a Ožegović se odlično snašao i sa pet, šest metara glavom poslao loptu u mrežu.

42. minut - Navijači skandiraju: "Kosovo je Srbija".

40. minut - Mirna utakmica, a već četiri žuta kartona - sada su ga dobili Ivanović (Partizan) i Vuković (Rudar).

32. minut - Đerlek je "izbacio" Enakea po desnom krilu, usledila je povratna, ali je fudbaler Rudara Mitrović otklonio opasnost ispred Ožegovića.

foto: Starsport©

30. minut - Partizan ima čak 75 odsto vremena loptu u posedu!

29. minut - Nemanja G. Miletić je prvi "požuteo" od fudbalera Partizana.

22. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Suma je bio sam u blizini gola, ali iskosa sa desne strane, nije dobro zahvatio loptu i pogodio je spoljnji deo mreže.

19. minut - KAKAV POKUŠAJ GOSTIJU! Filip Mitrović je pokušao da savlada Kljajića udarcem sa 60 metara! Golman Partizana je uspeo da interveniše.

12. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Ožegović se izborio za loptu u neposrednoj blizini gola, ali je njegov šut zaustavio golman Radović.

foto: Starsport©

10. minut - GOOOLLL - 1:0 za PARTIZAN! PANTIĆ! Odlična akcija crno-belih posle kornera: Suma - Đerlek - Suma, koji je zatim pronašao Pantića usamljenog na desetak metara od gola, a kapiten Partizana na ovom meču je precizno ciljao - od stative u gol!

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

10. minut - Ivanović se izborio za prvi korner, a fudbaler Rudara Sekulić dobija prvi žuti karton na meču.

8. minut - Za sada se borba vodi na sredini terena.

2. minut - Na tribinama je nekoliko hiljada gledalaca.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Printscreen
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić značajno je promenio sastav u odnosu na prvi meč. Osim Jevtovića, koji je prešao u tursku Konju, danas u prvom timu nema ni golmana Stojkovića, Markovića, Šehovića, Rikarda Gomeša i povređenog Nikolića. Šansu su dobili golman Kljajić, dvojica Miletića, Đerlek, Ivanović i Ožegović.

PARTIZAN: Kljajić - Enake, N.R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić - Đerlek, Zdjelar, Pantić, Suma - Ožegović, Ivanović.

RUDAR: Radović - Tomašević, Mitrović, Sopo, Šekulić - Kotorac, Golubović, Macanović - Bošnjak, Vuković i Đalović.

Crno-beli su pre nedelju dana bili ubedljivi u prvom meču sa Rudarom, koga su u Nikšiću savladali 3:0.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se u drugom kolu sa litvanskim Trakaijem, koji je u današnjem revanšu iznenadio Iritiš u Pavlodaru 1:0 i posle 0:0 kod kuće, plasirao se u sledeću rundu.

Ako izabranici trenera Miroslava Đukića večeras opravdaju očekivanja, sledećeg četvrtka će dočetai Trakai, a 2. avgusta gostovati u Litvaniji.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track