RUTINSKI U REVANŠU

LALATOVIĆ SA TRIBINA GLEDAO RADNIČKI NA MALTI: Sledi novi spektakl u Nišu!

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su Gziru i na Malti (1:0) iako su bili bez Nenada Lalatovića na vrhu komandnog lanca.

Spacijalni izveštač Kurira sa Malte - Gojko Filipović

Lalatović je suspendovan, pa revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gledao sa tribina. Šef struke Nišija je u prvom duelu ovih rivala na "Čairu" isključen jer je pimplovao loptu.

Ni bez Lalatovića na klupi Radnički nije imao problema sa Gzirom.

Trener Radničkog je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača.

"Čestitao bih igračima na zasluženoj pobedi. Bili bolji protivnik u dvomeču. Danas smo postigli gol na vreme, u prvom poluvremenu imali još tri stroprocentne šanse. Važno je da ih stvaramo. Mogao je rezultat da bude isti kao u Nišu", počeo je Lalatović.

U Nišu je bilo 4:0, a na Malti je jedini gol dao Pankov već u osmom minutu.

Radničkom sledi dvomeč sa Makabijem iz Tel Aviva ili Ferencvarošem.

"Naravno, ozbiljniji protivnik. Za Niš će to bizi spektakl. Radnički i Niš zaslužili velike utakmice. Ne zanima me ko će biti protivnik".

Lalatović očekuje sve bolji Radnički. Ne brine ga ni što je Gzira stvorila dve šanse.

"Ne postoji ekipa na svetu kojoj ne možete da napravite šansu pogotovo ako je pet golova razlike. Srbija je malo upoznata sa ovim timom Gzire, koji je kvalitetan. Njihov gazda je među 150 na svetu", nastavio je Lalatovič.

Lalatovića brinu povrede, ali jedva čeka sledeće evropske izazove.

"Igračima sam rekao da se za takve utakmice živi. Ako bude Makabi, igraćemo pred 30.000 gledalaca bez atletske staze", zaključio je Nenad Lalatović.

Pomoćni trener Radničkog iz Niša Dragan Šarac rekao je da su njegovi fudbaleri bila bolji od Gzire u oba meča, da je šteta što na današnjoj nisu postigli još neki gol i istakao da će ekipa igrati sve bolje i bolje.

"Zadovoljni smo, odigrali smo dobre dve utakmice. Ukupnim rezultatom 5:0 smo pobedili protivnika. I u ovoj drugoj utakmici smo igrali jako dobro, pored gola promašili smo još jedno tri - četiri šanse. Mislim da su momci zaslužili pobedu. Šteta što nismo dali još neki gol", rekao je Šarac novinarima na Malti.

"Bilo je mnogo teško vreme za igru, sparno, ali svaka pohvala za igrače, za ceo stručni štab, za sve meraklije koje su došle da podrže ekipu. Ovo je grad kao Niš zaslužio", rekao je on.

Fudbaler Radničkog Petar Grbić rekao je večeras da ekipa nema vremena da slavi plasman u drugo kolo kvlifikacija za Ligu Evropa i da već mora da se okreće narednim izazovima.

"Pobedili smo 1:0, protivnik nije imao šanse. Sada moramo da se okrenemo narednom protivniku, Ferencvaroš ili Makabi, nebitno je... Imamo malo vremena, počinje i liga, moramo da se zategnemo kako treba", rekao je Grbić novinarima na Malti.

"Već u prvoj utakmici u Nišu napravili smo rezultat koji nam dao malo oduška, ne da igramo laganije, ali da se pripazimo povreda i kartona, kako ne bismo rizikovali. Rano smo postigli gol, mogli smo još dva-tri, ali dobro... Priveli smo meč kraju u laganom ritmu kako smo hteli", rekao je Grbić.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track