KREĆE SUPERLIGA: Zvezda čeka Dinamo, Partizan u Surdulici
Foto: Dado Đilas

počinje FUDBALSKA sezona

KREĆE SUPERLIGA: Zvezda čeka Dinamo, Partizan u Surdulici

Fudbal -

Nova sezona fudbalske Superlige Srbije startuje večeras utakmicama između branioca titule Crvene zvezde i Dinama iz Vranja u Beogradu, kao i Vojvodine i lučanske Mladosti u Novom Sadu.

Crveno-beli, nakon uspešno prebrođene prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Spartaks), dočekuju debitanta u Superligi i žele da naprave dobru uvertiru za naredni duel sa litvanskom Suduvom.

Kad su prošle sezone gostovali na Marakani Vranjanci su primili pet golova. Kvota da će Zvezda slaviti uz četiri ili više golova sada je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Dinamo.

Upravo zbog Suduve je Zvezda pomerila meč ranije kako bi što odmornija dočekala utorak i zaigrala u istom terminu kao rekonstruisana Vojvodina i Mladost, timovi koji pretenduju za plasman u Evropu.

Glavno pitanje ko će osvojiti titulu? Verovatno će trka ponovo biti između Crvene zvezde i Partizana, razdvojenih samo jednom titulom u korist crveno-belih (28:27)...

Partizan u nedelju gostuje Radniku u Surdulici sa namerom da potvrdi dobre igre i lak prolaz preko Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Od ostalih duela izdvaja se mali gradski derbi Čukarički - Zemun, novajlija novosadski Proleter ide u Niš ekipi Radničkog, a Spartak čeka Mačvu u Subotici.

Sistem takmičenja ostao je nepromenjen, igraće se 30. kola posle čega se dele bodovi u plej-ofu i plej-autu, a jedina novina je što je uveden i baraž meč za ekipu koja završi na 14. mestu, tačno iznad zone za ispadanje.

Raspored 1. kola Superlige:

Večeras:

Crvena zvezda - Dinamo (20 sati)

Vojvodina - Mladost (20 sati)

Subota:

Čukarički - Zemun (20)

Napredak - Rad (20)

Voždovac - Bačka (20).

Nedelja:

Radnik - Partizan (19)

Radnički Niš - Proleter (20)

Ponedeljak:

Spartak - Mačva (17)

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track