NE TRPE TAMNOPUTE FUDBALERE: Navijači Torpeda posle samo 6 dana oterali fudbalera iz kluba, a razlog je boja kože!
Foto: fc-tm.ru

skandal u moskvi

NE TRPE TAMNOPUTE FUDBALERE: Navijači Torpeda posle samo 6 dana oterali fudbalera iz kluba, a razlog je boja kože!

Fudbal -

Fudbaler Irving Botaka-Joboma (19) morao je posle samo šest dana da napusti ruski Torpedo jer je tamne puti, što je za grupu huligana koji podržavaju Torpedo, prepreka da on bude deo tima

Klub se oglasio, međutim u saopštenju koje je potpisala predsednica Elena Jelenceva, navodi se da je razlog raskida ugovora sa igračem isključivo finansijski momenat.

- U našoj politici odabira igrača, striktno se rukovodimo samo sportskim principima, deleći ljudske vrednosti. Još jednom napominjemo da boja kože nikada nije bila kriterijum po kom određujemo ko će igrati za nas. Rasizam ne sme da postoji. U slučaju igrača Irvinga Botake, finansijska kompenzacija bila je ključna da ga ne potpišemo - kaže se u saopštenju Torpeda.

Botake, momak kongoanskih korena, rođen je i odrastao u moskovskom predgrađu Puškinovo, fudbalski se školovao u filijali Lokomotive, a pre šest dana potpisao je za Torpedo i bio član tog kluba sve dok nije krenuo talas rasističkih poruka na društvenim mrežama.

Iako Torpedo tvrdi da je odustao od igrača jer je Lokomotiva tražila određenu finansijsku kompenzaciju, mnogi veruju da je to samo izgovor.

- Crna boja može biti u dresu našeg kluba, ali za nas kao navijače postiji samo jedna, i to je bela - samo je jedan od komentara koji se pojavio na račun igrača i njegovog angažmana u klubu od strane navijačke grupe "Zapad-5 Ultras".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track