MODRIĆU OVO NIJE PRVI PUT: Evo kako se Luka poneo prema bolesnom dečaku! (VIDEO)
Foto: Reuters

gest o kom se priča

MODRIĆU OVO NIJE PRVI PUT: Evo kako se Luka poneo prema bolesnom dečaku! (VIDEO)

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić je na dočeku posle osvajanja drugog mesta na Mundijalu u Rusiji, napravio gest o kom priča cela planeta, kada je na binu sa fudbalerima podigao Petra Brckovića (14), koji boluje od Daunovog sindroma i čija je velika želja bila sresti najljeg fudbalera Svetskog prvenstva.

- Mi smo stajali kraj Petrinjske ulice. Petar nije ništa video. Sve vreme je svima pričao i govorio: ‘Ja hoću Luku Modrića’. Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: ‘Petre, ne ide ti to tako. Mi smo tu gde jesmo i ne možemoi bliže’ – priča Petrov tata Mladen Brcković.

Kako su “vatrene” na Trgu čekali od 14 sati po najvećem suncu, tata Mladen je u 20 sati s Petrom planirao poći kući. Perinu želju i vapaje da vidi svo heroja uslišila je nekolicina navijača iz Zagreba. U gomili su stajali kraj njega i čuli ga kako priča o Luki.

- Rekli su mi: ‘On hoće da vidi Luku Modrića i sad će ga i videti’. Uzeli su ga za ruku i odveli. Mi smo se pre toga s njima družili četiri sata. Delili smo čokolade i piće. Ali naravno da to nismo očekivali - rekao je Mladen, koji se nije ni snašao u trenutku kad su navijači Peru uhvatili za ruku. Brzo je nazvao kćeri i rekao da mu se Pero iskrao.

- Za deset minuta stigla je poruka od prijatelja: ‘Čestitam Petru’. Ja sam se pitao: ‘Pa na čemu’. Tad mi je poslao fotografiju Pere i Luke Modrića - rekao je Mladen.

Starije sestre Paula i Klara “ludele” su od brige ne znajući gde im je brat. Zvale su mamu Jasnu, koja je kod kuće pratila prenos dočeka.

- Nazvala me Paula i rekla da ne znaju gde je Pero. A ja njoj kažem da ga gledam na televiziji! Ona mi govori: ‘Mama, je l'’ se ti zezaš’. Tek kad su dobile fotografije shvatile su da se ne šalim – rekla je Jasna.

U trenutku kad su pucale petarde i palile se baklje, Pero je koračao prema bini.

- Mogu reći da smo to od njega i očekivali. On je uvek tako otvoren i sprijatelji se sa svima - rekla je Paula.

U kući porodice Brcković zidovi su oblepljeni slikamaslika zagrljaja Pere i Luke. Mama Jasna kaže kako je u šoku jer sina već tri godine sluša da je Luka njegov prijatelj sa kojim će se susresti.

- Njemu je Modrić sve. Sad mu se ostvario najveći san. Mi svaku večer imamo molitvu. Nakon nje on uvek poljubi Luku i kaže mu: ‘Luka, vidimo se’. To nam je ritual. Nismo ni sanjali da će naš Pero biti sa njim – zaključila je mama Jasna.

Podsetimo, Luka Modrić je u februaru ove godine pomogao i prikupljanju sredstava za lečenje Isaije, sina Željka Pantića, novinara Partizanovog TV kanala.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track