MILIONERI BEZ MILOSTI PREMA BIVŠEM TRENERU: Borusija Dortmund preokretom do pobede protiv Klopovog Liverpula! Igrao Lazar Marković (VIDEO)
Foto: Reuters

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

MILIONERI BEZ MILOSTI PREMA BIVŠEM TRENERU: Borusija Dortmund preokretom do pobede protiv Klopovog Liverpula! Igrao Lazar Marković (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su ekipu Liverpula 3:1 (0:1) u utakmici odigranoj u Šarlotu u okviru Međunarodnog kupa šampiona.

Međunarodni kup šampiona je pripremni turnir na kome učestvuju brojni evropski velikani, a mečevi se igraju u Americi, Evropi i Singapuru.

Ekipe za sada i dalje igraju bez fudbalera koji su nastupali na Mundijalu u Rusiji, pa tako u timu Jirgena Klopa nije bilo srpskog internacionalca Marka Grujića, ali jeste Lazara Markovića.

Bivši napadač Partizana odigrao je prvo poluvreme, a na početku drugog su treneri izvršili veliki broj izmena.

Posebno je zanimljivo to što je Klop vodio ekipu protiv svog bivšeg kluba - Borusije - u kojoj se u potpunosti afirmisao kao trener.

Iako lišeni pomoći najboljih igrača, ove utakmice predstavljaju spektakle.

Vođstvo Liverpulu doneo je holandski štoper Virdžil van Dajk pogotkom u 25. minutu posle preciznog udarca glavom sa pet, šest metara.

Izjednačio je američki reprezentativac Kristijan Pulišić u 66. minutu iz penala, za koji se prethodno sam izborio.

Pulišić je u 89. minutu doneo preokret i vođstvo Borusije od 2:1, dok je konačan rezultat postavio Jakob brun Larsen u 92. minutu

Liverpulu je ovo bio prvi meč na Međunarodnom kupu šampiona, a predstoje mu i dueli sa Mančester sitijem i Mančester junajtedom.

Dortmund je pre ovog meča savladao "građane" 1:0, a sastaće se i sa Benfikom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track