DRŽAVO, DAJ PARE: Zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina spremili projekte za rekonstrukcije stadiona
Foto: Marina Lopičić

Bolji dani

DRŽAVO, DAJ PARE: Zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina spremili projekte za rekonstrukcije stadiona

Fudbal -

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je država izdvojila 35 miliona evra za sređivanje objekata na kojima igraju Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički iz Niša, ali da oni nisu uradili projekte izazvala reakciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je država obezbedila 35 miliona evra za rekonstrukciju četiri stadiona u Srbiji, ali da je problem što klubovi još nisu uradili idejne projekte za te radove.

- Imamo spremnih 35 miliona evra da uložimo u sređivanje stadiona Crvene zvezde, Partizana, u Novom Sadu i Nišu. Problem je, međutim, u tome što mi imamo novac da im damo, ali oni nemaju projekte i sada ih čekamo - istakao je Vučić.

Kurir je tim tragom kontaktirao sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Radničkim, čiji stadioni se nalaze na spisku objekata za renoviranje.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da je projekat rekonstrukcije stadiona urađen pre nekoliko dana.

- Završen je pre pet dana i nadam se da ćemo uskoro imati sastanak s ljudima iz države kako bismo se dogovorili na koji način će krenuti rekonstrukcija stadiona. Za svaki fudbalski klub, tako i Partizan, najvažnija je infrastruktura. Hteli bismo ovim putem da se zahvalimo predsedniku Vučiću što želi da nam pomogne i nadam se će se uskoro krenuti u sređivanje stadiona širom Srbije - poručio je Vazura.

I generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tvrdi da je završen projekat za stadion "Rajko Mitić", ali da ne može da se rekonstruiše dok se na njemu igraju evropske utakmice.

- Mi trenutno igramo kvalifikacije za Ligu šampiona i sada smo fokusirani samo na to. Drugo, završeni su i izvođački projekti, ali ne može da se počne s radovima dok se igraju evropske utakmice - kazao je Terzić.

Tončev: Dostavićemo svu dokumentaciju

Ivica Tončev, predsednik Radničkog iz Niša, rekao je da će klub sigurno na vreme dostaviti projekte kako bi iskoristio pare koje je obećao predsednik Srbije.

- Hteo bih prvo da se zahvalim Vučiću što je prepoznao ovako nešto, i prvi je predsednik posle 70 godina koji želi da pomogne da stadioni u Srbiji budu bolji. Radnički će sigurno u roku dostaviti svu dokumentaciju koja je potrebna da bismo obezbedili novac za rekonstrukciju našeg stadiona - istakao je Tončev.

Stadion "Rajko Mitić" Grad: Beograd Izgrađen: 1963. godine Kapacitet: 55.000 Poslednje renoviranje: Tokom leta 2008. godine urađena je nova drenaža, zamenjena trava, sijalice na reflektorima, a 2010. postavljene su nove stolice na istočnoj tribini. Promena travnate podloge urađena je devet godina kasnije, u avgustu i septembru 2017. godine.

Stadion Partizana Grad: Beograd Izgrađen: 1949. godine Kapacitet: 32.000 Poslednje renoviranje: Stadion Partizana, koji se ranije zvao Stadion JNA, renoviran je u četiri navrata, a poslednji put su ozbiljniji radovi obavljeni 2015. godine.

Stadion "Karađorđe" Grad: Novi Sad Izgrađen: 1924. godine Kapacitet: 14.853 Poslednje renoviranje: Renoviran u tri navrata: 1967, 2004. i poslednji put je sređivan 2016, kada su izvršeni radovi na južnoj tribini.

Stadion Čair Grad: Niš Izgrađen: 1963. godine Kapacitet: 18.321 Poslednje renoviranje: Godine 2011. počeli su radovi na tribinama, kada su srušene istočna, južna i severna tribina da bi se izgradile nove. Međutim, renoviranje nije dovršeno.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track