KREĆE CRNO-BELO CR7 LUDILO: Ronaldo je stigao u Torino, a OVO su rekordi koje može da obori sa Juventusom! (VIDEO)
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

Stara dama dočekala kralja

KREĆE CRNO-BELO CR7 LUDILO: Ronaldo je stigao u Torino, a OVO su rekordi koje može da obori sa Juventusom! (VIDEO)

Fudbal -

Trenutno najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo stigao je u Torino, gde će početi pripreme za nastupajuću sezonu u svom novom klubu Juventusu.

Ronaldo će u crno-belom dresu "Stare dame" biti u prilici da obori brojne rekorde, a mi vam nabrajamo neke od njih.

1. Prvi igrač koji može da osvoji Premier ligu, La Ligu i Seriju A

Niko u istoriji fudbala nije osvojio prvenstva Engleske, Španije i Italije. S obzirom da je Juventus aktuelni sedmostruki uzastopni šampion Italije, nema sumnje da će ovaj rekord biti gotovo sigurno upisan na konto Portugalca.

2. Osvajanje Lige šampiona sa tri različita kluba

Samo je jedan igrač u istoriji uspeo da osvoji Ligu šampiona sa tri različite ekipe. U pitanju je Holanđanin Klarens Sedorf, kome je to pošto za nogom sa Ajaksom, Realom i dva puta sa Milanom. Ronaldo je osvajao najprestižnije klupsko takmičenje sa Mančester junajtedom i Realom (četiri puta), pa bi se izjednačio sa Sedorfom u ovom statističkom parametru. Juventus je poslednju Ligu šampiona osvojio pre 22 godine.

foto: EPA/Alessandro Di Marco

3. Osvajanje šest titula u Ligi šampiona

Četiri titule sa Realom i jednu sa Mančester junajtedom ima Kristijano Ronaldo. Samo je jedan igrač ispred njega, a to je legenda Reala Pako Gento koji je šest puta bio šampion Starog kontineta. Doduše, u tadašnjem Kupu šampiona.

4. Šesta Zlatna lopta

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi imalu po pet Zlatnih lopti, nagrade namenjene najboljem fudbaleru sveta. Ronaldo je u prethodnih pet godina četiri puta bio najbolji. Juventus je poslednji put dao osvajača Zlatne lopte 2003. godine kada je to priznanje osvojio Pavel Nedved.

foto: EPA/Alessandro Di Marco

5. Peta evropska Zlatna kopačka

Ronaldo je četiri puta bio najbolji strelac na Starom kontinentu. U ovom segmentu mu Lionel Mesi beži za jedan trofej, pa bi Portugalac mogao da ga sustigne na vrhu. Italija od 2006/2007 nije imala osvajača Zlatne kopačke, a to je tada pošlo za nogom Frančesku Totiju.

6. Najviše golova u sezoni Serije A

Budući Ronaldov saigrač Gonzalo Iguain drži rekord Italije sa najviše golova u sezoni. Argentinac je 36 puta bio neuhvatljiv za protivničke golmane. Ronaldu neće biti lako da premaši ovu brojku, ali ne i nemoguće s obzirom da je tri puta dao više golova u sezoni, i to 2010/2011, 2011/2012 i 2014/2015.

foto: EPA/Alessandro Di Marco

7. Najviše golova za Juventus u svim takmičenjima

Rekord Juventusa po broju golova u jednoj sezoni drži Ferenc Hercer koji je davne 1925/1926 postigao 35 golova.

8. Najviše het-trikova u Ligi šampiona

Ronaldo je na deobi prvog mesta u ovom segmentu sa Lionelom Mesijem sa po sedam het-trikova u Ligi šampiona.

9. Najviše het-trikova u Seriji A

Ako Kristijano želi pravi izazov, onda je to ovaj rekord. Đuzepe Meaca i Gunar Nordal sa po 17 het-trikova su nenadmašni u Italiji. Međutim, ako Ronaldo odradi četvorogodišnji ugovor sa Juventusom nije nemoguće da obori ovaj rekord.

10. Najbolji strelac u Premijer ligi, La Ligi i Seriji A

Nijedan igrač u istoriji fudbala nije bio najbolji strelac u tri od pet najjačih liga Evrope. Džon Čarls i Kristijan Vijeri su bili najbolji strelci u dve lige "petice", pa bi Ronaldo mogao da se izdvoji na vrhu.

Kurir sport Foto: EPA/Alessandro Di Marco

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track