kaže da je danas lakše

PANTELIĆEVA PORUKA DECI: Evo šta je legendarni napadač rekao svima koji maštaju da postanu fudbalske zvezde (KURIR TV)

Fudbal -

Nekadašnji fudbalski reprezentativac naše zemlje Marko Pantelić se odazvao pozivu Dejana Stankovića da poseti kamp "Deki 5" na Zlatiboru i mališanima prenese deo bogatog igračkog i životnog iskustva.

Izveštač Kurira sa Zlatibora - Dejan Ignjatović

"Nema ništa lepše nego kada dođeš na teren, a tu su neki novi klinci koje ćemo u budućnosti gledati na velikim terenima i utakmicama, čekajući da nas uvesele", rekao je Pantelić i dodao:

"Najveće zadovoljstvo je u današnje vreme videtui decu na terenu. Pored društvenih mreža, kompjutera, svega, oni su odabrtali teren."

Pantelić je upitan i šta je bitno kada dete počinje fudbalski put i mašta da bude zvezda.

"Najbitnije je lepo se razvijati, kvalitetno se družiti, bez vremena u zatvorenom i gledanja u telefon ili kompjuter. Bitno je da imaš prisno druženje sa vršnjacima iz svog ili drugih gradova niko ne zna šta to donosi i kako može da se završi. U fudbalskom smislu, mora da se ima talenta i mnogo toga. Da li će neko napravit karijeru, zavisi od talenta, strpljenja, upornosti..."

Pantelić je na kraju uporedio prošlost i sadašnjost

"Danas je sve napredovalo. Mi u naše vreme nismo imali ništa od ovoga. Ovakav kamp, olakšava posao trenerima u velikim klubovima, koji mogu turistički ili poslom da dođu i vide decu. Ja sam recimo, subotom išao na Marakanu i u grupi od 200 dece morao da se borim da mi prvo kažu da dođem u ponedeljak, a tek kasnije i da donesem krštenicu i dve slike. U ovom momentu nije važno ko je koliko talentovan, jer se u fudbalu najviše isplati rad i strpljenje", rekao je Pantelić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track