GOLMAN SPARTAKA IZ TRNAVE POREKLOM IZ SRBIJE: Dedino čedo brani Slovake od Zvezde
Foto: Eleonora Sombatova

biće mu izazov

GOLMAN SPARTAKA IZ TRNAVE POREKLOM IZ SRBIJE: Dedino čedo brani Slovake od Zvezde

Fudbal -

Crvena zvezda nastavlja svoj pohod ka Ligi šampiona, a u trećem kolu kvalifikacija sutra uveče dočekaće Spartak iz Trnave čiju će mrežu čuvati Dobrivoj Rusov, mladi golman preklom iz Srbije.

Koreni fudbalera slovačkog kluba su iz Vojvodine, iz malog mesta Gospođinci gde i danas živi deo njegove porodice - a među njima i stric Dragiša Rusov.

- Dobrivojev otac i ja smo braća od strica, redovno smo u kontaktu i posećujemo se. Čim smo saznali da će Spartak ići na Zvezdu, čuli smo se i on me je pozvao da kao gost Spartaka gledam taj meč na Marakani - priča nam Dragiša, koji ističe da će u utorak uveče biti podeljenih emocija između želje da srpski klub ide dalje ali i toga da mreža mladog Dobrivoja ostane netaknuta.

- Porodica Rusov je podeljenog navijačkog opredeljenja. Voleo bih da Crvena zvezda kao srpski klub prođe dalje, imali su zaista povoljan žreb, izbacili Legiju... Teško bi bilo da svi budu zadovoljni, zato neka pobedi bolji... da gledamo dobar fudbal i da jači prođe dalje - dodao je Dragiša, bivši fudbaler i sada aktivni član Atletskih veterana Srbije, osvajač brojnih medalja i državni prvak u svojoj generaciji.

Fudbal u genima: Kakav deda, takav unuk

Dragiša Rusov objasnio nam je i kako je deda Dobrivoja Rusova iz Vojvodine završio u Slovačkoj. - Dobrivojev deda, takođe Dobrivoj, bio je Srbin i živeo je u Vojvodini gde je i trenirao fudbal, bio je centarfor... Navijap je za Crvenu zvezdu i bio pravi gospodin. Posle rata je otišao u Nemačku i upoznao Slovakinju Evu sa kojom je i zasnovao porodicu. Dobio je četiri sina, a jedan od njih je otac golmana - pojasnio nam je Dragiša.

Lična karta

Dobrivoj Rusov Datum rođenja: 13. januar 1993. Mesto: Trnava, Slovačka Klub: Spartak Trnava Pozicija: Golman Supriga: Lucija Rosova Deca: dve ćerke

Kurir sport / Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track