BEZOBRAZNO Arsenal hteo da prevari Grofa Božovića!
Foto: Dragana Udovičić

Pilićarenje

BEZOBRAZNO Arsenal hteo da prevari Grofa Božovića!

Fudbal -

Miodrag Grof Božović tužiće svoj bivši klub Arsenal iz Tule, zbog neisplaćenih premija za prošlu sezonu, javljaju ruski mediji.

Bivši trener Crvene zvezde koji je prošle godine bio senzacija u Premijer ligi Rusije sa anonimnim Arsenalom iz Tule, imao je u ugovoru garantovanu klauzulu po kome ga sleduje novčana nagrada ukoliko klub bude plasiran iznad desetog mesta.

Arsenal je prvenstvo završio na sedmoj poziciji, ali bonusi nisu isplaćeni. Miodrag Božović je od polovine maja strpljivo čekao uplatu iz Tule, a sada je posle savetovanja sa svojim advokatima u Rusiji rešio da pravdu potraži na sudu.

Miodrag Božović je sa Arsenalom iz Tule napravio najveći uspeh u istoriji kluba, plasmanom na sedmu poziciju. Pod njegovom dirigentskom palicom Arsenal je osvojio najviše bodova ikada, ukupno 42, a za samo jedan bod klub je ostao bez plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Grof je imao ugovor sa Arsenalom na 1+1 sezonu i po okončanju takmičarske godine napustio je klub. Sa njim u stručnom štabu bili su Saša Petrović i Vojo Ćalov.

Tokom sezone Miodrag Božović je imao daleko unosnije ponude Krasnodara i slavnog Zenita, ali je ostao u Arsenalu iz Tule jer je dao reč predsedniku kluba Guramu Adžojevu i prvom čoveku Tulske oblasti Alekseju Djuminu. Koliko je bitna bila uloga Grofa Božovića u Tuli svedoči podatak da je u život vratio Artjoma Dzjubu, koji je bio najbolji fudbaler Rusije na Mundijalu.

Kurir sport/ A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track