MEČ SEZONE: Zvezdo sad se lomi, zvezdaši svi na stadion!
Foto: Starsport©

UZ delije i božju pomoć

MEČ SEZONE: Zvezdo sad se lomi, zvezdaši svi na stadion!

Fudbal -

Prvak Srbije dočekuje Spartak iz Trnave u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona, trener Vladan Milojević tvrdi da njegov tim nije favorit.

Fudbaleri Crvene zvezde u večeras (20.30) dočekuju Spartak iz Trnave u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu "Rajko Mitić". Poslovično oprezni trener crveno-belih Vladan Milojević poručio je da njegov tim nije favorit u večerašnjem meču i da će ukupni pobednik biti poznat tek posle revan{a za sedam dana.

Zvezda bi večeras trebalo da obezbedi kapital pred revanš u Slovačkoj, a kvota da će slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,82. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Spartak Trnava.

Svi u Crvenoj zvezdi su svesni da protiv Slovaka igraju utakmice sezone. Prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, automatski bi značio i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, čime bi prvak Srbije sebi obezbedio evropsku jesen, odnosno šest jakih evropskih mečeva.

- Na ovom putu imamo jednog protivnika koji je dominirao protiv Legije, koja je na papiru bila favorit. Spartak je izuzetno dobro selektiran i kvalitetan tim, lokal-patriotska ekipa. Spoj iskusnih i mladih igrača, dobro vođenih od strane trenera. Od prvog do poslednjeg minuta se vidi šta žele. Ništa teža, niti lakša utakmica od prethodnih. Iziskuju respekt, kakav mi imamo prema svakom protivniku - rekao je trener Vladan Milojević i uputio apel navijačima da u što većem broju dođu na popularnu Marakanu:

- Nismo favoriti! Voleo bih da navijači u što većem broju dolaze na svaku utakmicu. Fudbal se igra za navijače. Ta energija koju smo doživeli prošle godine protiv Krasnodara se prenosi na igrače. Uz navijače i Božiju pomoć, pa da vidimo.... Od igrača tražim samo da ostave srce na terenu. Da se bore za svaku loptu, svaki aut.

Spartak je čini se sve karte bacio na Evropu, jer posle tri kola u prvenstvu Slovačke imaju samo tri boda, a za vikend su poraženi od Podbrezove u gostima (1:0).

- Neće nas to zavarati. Evidentno je da su posvećeni Evropi, igraju sa dosta rotacija, direktan i brz fudbal, što nema dodirnih tačaka sa onim što smo gledali u prethodnim mečevima. Slovački fudbal je sličan češkom, čvrst sa dosta tranzicije - poručio je Milojević.

C. zvezda - Spartak 20.30 RTS, SK 1

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 51.755. Glavni sudija: Karlos del Sero Grande (Španija). Pomo}nici: Huan Juste i Abraham Alvarez Kanton (Španija). C. zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Ben, Ebisilio, Radonjić - Stojiljković. Trener: Vladan Milojević. Spartak (3-5-2): Hudi - Tot, Godal, Čonka - Kadlec, Grendel, Hanturišvili, Grešak, Rada - Jirka, Ego. Trener: Radoslav Latal.

C. zvezda

Prva zvezda Nemanja Radonjić Godina: 22 Pozicija: napadač Visina: 185 cm Težina: 76 kg

Spartak

Prva zvezda Marvin Ego Godina: 24 Pozicija: napadač Visina: 187 cm Težina: 79 kg

Kladionica

1 1.35 X 4.60 2 10.50

Zvezdin povratnik

Simić: Na pobedu!

Poslednje pojačanje crveno-belih, povratnik Veljko Simić, debitovao je golom protiv Voždovca. Licenciran je za utakmicu protiv Spartaka. - Očekujem svakako da ćemo se dobro pokazati večeras. Mi smo Zvezda i to se od nas očekuje. Idemo na pobedu - poručio je Veljko Simić.

Kurir sport/ A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track