ŠOKANTNO! GOSPA JE TORCIDA: Hrvatski sveštenik podržao navijače Hajduka i pohvalio kontroverzni transparent (FOTO)
Foto: Reuters

DA LI JE OVO MOGUĆE?

ŠOKANTNO! GOSPA JE TORCIDA: Hrvatski sveštenik podržao navijače Hajduka i pohvalio kontroverzni transparent (FOTO)

Fudbal -

Ante Žderić, sveštenik u splitskoj Županiji Gospe Fatimske na Škrapama, prokomentarisao je koreografiju koju su navijači Hajduka napravili pre utakmice Hajduk-Steaua u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

''Divna je i ubedljiva koreograija Torcide koja je prikazana na Poljudu pred početak utakmice.Drago mi je da vidim ogromnu sliku Presvete Bogorodice sa zastavom Hrvatske i Vatikana u pozadini. Natpis ispod mi se pogotovo svideo. Svaka čast Torcidi, kapa do poda braćo. ''

Ono što je moglo d se vidi na natpisu ispod velikim slovima jeste:

'' FIDELISSIMA ADVOCATA CROATIAE,'' što u prevodu znači najvernija advokatica Hrvatske.

Mnogi su negativno prokomentarisali ovaj transparent na utakmici pre svega zbog činjenice da nije dobro da se Bogorodica priziva od strane huligana, kao i da to radi bilo ko na bilo kom mestu. Ako se na sve to doda činjenica da veliki broj tih navijača u policijskim stanicama imaju dosta debeo dosije, jasno je da zašto su se pojedinci pobudnili.

Ipak, sveštenik Ante nije jedan od njih. On je podržao ovu akciju i čak pohvalio navijače.

''Dobri su to momci i svaka im čast na ovom gestu. Nadam se da će im Bogorodica doneti sreću i puno radosti i da će Hajduk proći dlaje, '' a zatim je i dodao:

'' Pa Bože moj i Gospa je Torcida. '''

Da podsetimo, veliku buru u javnosti podigao je još jedan transparent koji je Torcida razvila na tribini, a koja je bila posvećena Srbiji i nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track