PAVKOV SA DVA GOLA REŠIO EVROPSKI DERBI NA MARAKANI: Crvena zvezda sa rezervnim timom pobedila Subotičane za srećan put u Trnavu (VIDEO)
Foto: Starsport©

rutinski

PAVKOV SA DVA GOLA REŠIO EVROPSKI DERBI NA MARAKANI: Crvena zvezda sa rezervnim timom pobedila Subotičane za srećan put u Trnavu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak iz Subotice u okviru četvrtog kola Superlige Srbije rezultaom 3:0 golovima Milana Pavkova i Srđana Babića.

Fudbaleri Crvene zvezde su uspli da upišu i četvrtu pobedu u sezoni u okviru Superlige iako su na ovaj meč izašali sa rezervnim timom.

Od samog starta Zvezda je imala inicijativu koju je Milan Pavkov krunisao prelepim golom posle jedne solo akcije. Nakon toga Zvezdi je bilo dosta lakše u ovom meču.

Isti igrač je duplirao prednost crveno-belih na asistenciju Hajdina koji je iz auta lotpu poslao direktno u šesnaesterac, a tamo je najspremniji bio upravo Pavkov.

Kada se činilo da će to biti konačan rezultat, Babić je u trećem minutu nadoknade postigao i treći gol posle kornera za konačan rezultat 3:0.

Zvezda je prva na tabeli sa četiri pobede u isto toliko mečeva.

Za samo dva dana crveno-beli igraju revanš meč sa ekipom Spartaka iz Trnave, dok će Spartak u četvrtak putovati u Dansku na revanš sa Brondbijem.

USKORO OPŠIRNIJE...

TOK MEČA:

93. minut - GOOOOOL - Babić. Posle kornera Babić je ostao sam na nekih pet metara od gola i loptu zakucao u mrežu Subotičana.

84. minut - Odlična odbrana golman Spartaka. Centrirao je Hajdin, Srnić je loptu zahvatio glavom i gađao pod prečku, ali golman je bio na visini zadatka.

81. minut - Dunđerski je ušao u igru umesto Marčića.

78. minut - Meleg je dobio loptu u šesnaestercu, opalio iz prve levom nogom , ali je lopta prošla pored leve stative gola Spartaka.

74. minut - Babić je probao glavom, Lučić je bio siguran.

72. minut - Izmena kod Spartaka, Šormaz je zamenio Afuma.

71. minut - Srnić je istrčao kontru po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao, preko gola.

foto: Starsport©

69. minut - GOOOLLL - 2:0 ZA ZVEZDU! OPET PAVKOV! Hajdin je izveo aut, a Pavkov na petercu između dvojice Spartakovih defanzivaca loptu poslao u mrežu.

63. minut - Sumaila nije mogao sam da napusti teren, već je odvezen malim medicinskim vozilom. Milojević je izvršio prinudnu izmenu, ušao je Degenek.

61. minut - Sumaila je odjednom pao i požalio se na povredu.

58. minut - Milijaš je traku predao Srniću.

58. minut - Milojević je na teren poslao Simića, umesto Milijaša, ne bi li malo ubrzao igru.

57. minut - "Delije" navijaju, a na terenu se ništa značajno ne dešava.

foto: Starsport©

50. minut - Šut Maričića, ali Zvezdin golman Popović je dobro reagovao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Obe ekipe izvršile su po jednu izmenu - Jovičić je zamenio Jovančića kod Zvezde, a kod gostiju na terenu je Šimura umesto Đenića.

45. minut - Završeno je prvo poluvreme.

foto: Starsport©

42. minut - GOOOOL - Pavkov. Uzeo je loptu Pavkov na 25 metara od gola, fintom se oslobodio štopera Spartaka, namestio na desnu nogi u opalio po zemlji u suprotnu stranu gola. Lopta je daleko od golmana Spartaka koji je paradom samo ulepšao gol.

37. minut - Odlična prilika za Srnića. Spustio mu je loptu Pavkov glavom u šesnaesterac, opalio je Srnić iz prve, ali lopta mu je prešla preko noge i otišla daleko pored desne stative Subotičana.

foto: Starsport

30. minut - Nova prilika za crveno-bele. Ubacio je Milijaš loptu iz kornera na penal, glavom je zahvatio Babić, ali lopta je prešla preko prečke. Odmah nakon toga usledilo je osveženje za igrače zbog velike vrućine.

foto: Starsport

24. minut - STATIVA! Izbacio je Meleg samog Jevtovića ispred gola Spartaka, ali stativa je spasila Subotičane.

21. minut - Šut Maričića sa 20 metara po zemlji, ali bez nekih većih problema za golmana Popovića.

13. minut - Prva prilika za Zvzedu. Pokušao je Pavkov sa desne strane sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla nekoliko metara pored stative Spartaka. Ovo je bila prva prava prilika za crveno-bele.

foto: Starsport

11. minut - Prva prilika na meču. Tekjaški je udario glavom sa nekih 5 metara od gola posle kornera, ali lopta je prošla pored leve stative gola Zvzede. Golman Popović je samo pogledom ispratio ovaj šut.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener Zvezde Vladan Milojević promenio je svih 11 igrača u odnosu na meč sa Spartakom iz Trnave minulog utorka u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin – Jovančić, Milijaš – Jevtović, Meleg, Srnić – Pavkov.

SPARTAK: Lučić - Vukčević, Ćalasan Tekijaški, Milošević - Rakić, Maričić - Afum, Torbica, Čou - Đenić.

Crveno-beli trenutno zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa tri pobede u isto toliko utakmica i gol razlikom 7:1. Zvezda je pre nekoliko dana odigrala prvi meč kvalifikacija za Ligu Šampiona sa ekipom Trnave u Beogradu, a utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1. Već za dva dana crveno-bele očekuje revaš u Slovačkoj, a ekipi sa Topčiderskog brda je preko potrebna pobeda kako bi nastavili niz sjajnih rezultata u Evropi.

Subotičani u Beograd dolaze kao ekipa koja se trenutno nalazi u krizi rezultata. Spartak je u prošlom kolu poražen od Prolereta rezultatom 4:0, a pre samo nekoliko dana na Marakani su doživeli poraz u prvom meču Kvalifikacija za Ligu Evrope od ekipe Brondbija rezultatom 2:0. Za četiri dana Subotičane očekuje revanš u Danskoj, pa je samo pitanje u kakvom timu će Spartak igrati protiv branioca titule Superlige.

Ova dva kluba su se dva puta sastali u prošloj sezoni i oba puta su crveno-beli slavili. U Beogradu je bilo 4:0, dok je u Subotici bilo više neizvesnosti pa je okončano sa 1:2.

Utakmica počinje u 19. časova.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track