UTAKMICA ODLUKE U TRNAVI: Četiri dileme pred Milojevićem
Foto: FK Crvena Zvezda

SAD SE POKAŽITE

UTAKMICA ODLUKE U TRNAVI: Četiri dileme pred Milojevićem

Fudbal -

Veljko Simić, Milan Pavkov, Dušan Jovančić i Slavoljub Srnić se ozbiljno nametnuli treneru Crvene zvezde pred meč sa Spartakom u Slovačkoj

Trener Vladan Milojević moraće da iznenadi svog kolegu Radoslava Latala, ukoliko želi da Crvena zvezda pobedi Spartak u Trnavi i domogne se plej-ofa za Ligu šampiona. Prvaku Srbije potreban je gol, pobeda ili remi od 2:2 ili više kako bi prošli u narednu rundu najeltinijeg UEFA takmičenja.

Šef struke crveno-belih nije poznat kao trener koji voli mnogo da eksperimentiše i menja. Vrlo je verovatno da će sutrašnju utakmicu u Trnavi početi isti sastav kao i u Beogradu, mada ima nekoliko fudbalera koji su zreli za startnu postavu, ili makar ulazak sa klupe u drugom poluvremenu.

foto: Starsport©

Veljko Simić se nametnuo u prvom meču. Za kratko vreme provedeno na terenu pokazao je daleko više nego indisponirani Ebisilio. Sjajno je odigrao poslednjih desetak minuta utakmice sa Spartakom, bio čovek koji je inicirao akcije i uneo koliko toliko nove krve u tada učmalu igru Crvene zvezde. Servirao je stoodstotnu šansu Radonjiću u 90. minutu, kada je levokrilni igrač loše šutirao. Činjenica da je protiv Spartaka iz Subotice u prvenstvu odigrao samo 30 minuta, jasno pokazuje da trener Milojević računa na njega.

veljko simić
veljko simićfoto: FK Crvena zvezda

- Utakmica sa Spartakom u Slovačkoj je najvažnija za nas. Svesni smo njene važnosti i spremni da se borimo do poslenje sekunde, kako bismo ostvarili cilj. Podrška navijača nam mnogi znači, oni su ti koji izvlače maksimum iz nas - poručio je Veljko Simić.

Milan Pavkov bi mogao da bude veliko iznenađenje za Slovake. Visoki i tihi centarfor skrajnut je nekako u stranu od početka sezone, ali kada god je dobio priliku umeo je da je iskoristi. Sahranio je Subotičane sa dva gola i poručio Milojeviću da je on napadač za Trnavu. Njegovom visinom, ali i masom Zvezda bi dobila dubinu za razbijanje bunkera Slovaka, onoga što joj je nedostajalo u prvoj utakmici.

milan pavkov
milan pavkovfoto: FK Crvena Zvezda

- Moj posao je da dajem golove, ali je ekipa najvažnija. Zadovoljan sam kako sam odigrao protiv Subotičana i pun samopouzdanje pred utakmicu u Trnavi - rekao je Pavkov.

Dušan Jovančić takođe bi mogao da bude kec iz rukava stručnog štaba crveno-belih. Skromni mladić koji je došao iz Vojvodine pleni visinom, snagom, smirenošću i tačnim pasom. Svim onim što je nedostajalo Zvezdi u prvoj utakmici, pa se nameće kao realna zamena za Branka Jovičića, kojem nije išlo u prvom okršaju u Beogradu. Protiv Subotičana je odigrao 48 minuta, što je jasan pokazatelj da ga je trener Milojević čuvao za utakmicu u Slovačkoj.

dušan jovančić
dušan jovančićfoto: FK Crvena zvezda

Slavoljub Srnić, vojnik Crvene zvezde, momak koji je rešavao evropske utakmice, poput one sa Kelnom u Beogradu nametnuo se dobrim igrama. Činjenica da bi njegova brzina i veliki radijus kretanja u ofanzivi i defanzivi mogla da pomognu crveno-belima u Slovačkoj nameću ga za kandidata da počne utakmicu. Ili makar da uđe sa klupe, kada bi trebalo da se prelomi utakmica.

- Promašio sam dosta šansi protiv Spartaka, ali verujem da ću pogoditi kada bude najpotrebnije, u evropskoj utakmici. U Trnavi igramo utakmicu sezone. Moramo naći način da odgovorimo na njihovu defanzivnu igru i damo gol. Ako ga prvi damo, biće nam mnogo lakše - jasan je Srnić.

slavoljub srnić
slavoljub srnićfoto: Dado Đilas

Mnogo je kombinacija i taktičkih varijanti pred trenerom Vladanom Milojevićem. Svestan je i sam da nema pravo na grešku jer je ulog ogroman, prolaz i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope, odnosno plej-of i dvomeč sa austrijskim Salcburgom za Ligu šampiona.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track