ISPRAVKA! Liverpul prijavio policiji Mohameda Salaha: Slavni Egipćanin NEĆE dobiti doživotnu zabranu vožnje! (VIDEO)
Foto: AP

PREKRŠAJ

ISPRAVKA! Liverpul prijavio policiji Mohameda Salaha: Slavni Egipćanin NEĆE dobiti doživotnu zabranu vožnje! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski klub Liverpul prijavio je svoju prvu zvezdu Mohameda Salaha policiji zbog saobraćajnog prekršaja koji je napravio, ali, iako rigorozni zakon Ujedinjenog kraljevstva, za taj prestup ne može da dobije i doživotnu zabranu upravljanja vozilom.

Sve ovo izazvalo je pravu dramu na Ostrvu!

Redsi se nisu mnogo dvoumili posle snimka koji je završio na društvenim mrežama a na kome se vidi kako Egipćanin koristi mobilni telefon tokom vožnje.

U Engleskoj je korišćenje telefona tokom vožnje zabranjeno, a svakoga ko napravi ovaj prekršaj čeka kazna.

Videoton Marka Nikolića posle 1:1 u Švedskoj ima sjajnu šansu da obezbedi sigurno učešće u grupama Lige Evrope. Kvota na keca u Mađarskoj je čak 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Videoton - Malme.

Navijači su zvezdu Liverpula prepoznali na kolovozu, a kako su videli da koristi telefon za volanom, odmah su zabeležili taj trenutak.

PAPRENE KAZNE

Kazne za ovakve prekršaje su šest kaznenih bodova (sa 12 se ostaje bez dozvole i do tri godine), ali je moguće i oduzimanje vozačke dozvole ukoliko je dobijena u poslednjih 48 meseci. Postoji mogućnost i da slučaj dođe do suda, kada je jedna od kazni doživotna zabrana upravljanja motornim vozilima, dok je novčani deo sankcija 1.000 funti (oko 1.200 evra).

A onda je reagovao i Liverpul koji je posle pregledavanja snimka, obavestio lokalnu policiju o postojanju tog video zapisa, a potom se oglasio i kratkim saopštenjem za javnost:

"Naš klub je, posle razgovora sa samim igračem, obavestio policiju o snimku i okolnostima u kojima je on nastao. Sa našim fudbalerom smo takođe popričali i ovu stvar ćemo rešiti interno. Ni mi kao klub, ni naš igrač - neće se više oglašavati ovim povodom", ističu u FK Liverpul.

Policija Mersisajda, oblasti u kojoj je smešten Liverpul, navodi da se za ovakav prekršaj ne dobija kazna doživotne zabrane upravljanja vozilom.

"Okolnosti svakog incidenta diktiraju kako će pojedinac odgovarati, ali ne bi bila uobičajena praksa da se dosudi doživotna zabrana za takvo delo", naveli su iz policije.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track