SLOVAČKI MEDIJI: Mladi Jirka išao u crkvu da se pomoli za pobedu protiv Zvezde
Foto: kurir

Traže pomoć Boga

SLOVAČKI MEDIJI: Mladi Jirka išao u crkvu da se pomoli za pobedu protiv Zvezde

Fudbal -

Fudbaler Spartaka ima neobičan ritual pred evropske utakmice, trener Latal ubeđen u trijumf svog tima nad Crvenom zvezdom.

Specijalni izveštač iz Slovačke - Aleksandar Radonić

Slovački mediji posvetili su veliku pažnju revanš utakmici između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Duel dva prvaka centralna je tema u svim dnevnim novinama.

Veliki dan za Zvezdu, i velika kvota na dvojku - 1,95. A 1,50 je kvota da Zvezda ide dalje, nebitno na koji način. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Spartak Trnava - Crvena zvezda.

Tako list "Novi čas" donosi neobičnu priču sa jednim od najboljih fudbalera Spartaka, mladim Erikom Jirkom. On otkriva da je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom išao u crkvu, kako bi se pomolio za dobru utakmicu i trijumf svog tima.

foto: kurir

- Pobožan sam i redovno idem u crkvu. Pomolio sam se za Spartak i sebe. Isto sam uradio i pred utakmicu sa Legijom i Bog nam je tada pomogao. Nadam se da će biti uz nas i protiv Crvene zvezde - izjavio je Jirka.

List "Sme" takođe ima priču, doduše sportsku sa Erikom Jirkom, ali i trenerom Radoslavom Latalom. Tu je i mala analiza o igri Crvene zvezde.

foto: kurir

- Ovo je najvažniji meč za nas. Svi znamo šta nam donosi prolaz u narednu rundu. Verujem u svoje momke, posebno u golmana Martina Hudija koji je bio naš najbolji igrač u Beogradu - poručio je trener Latal.

List "Sme" dalje piše da će pobednik duela između Spartaka i Crvene zvezde ući u plej-of Lige šampiona i kao nagradu za to dobiti od UEFA oko tri miliona evra. Isto tako, novinar dodaje da bi trener Crvene zvezde Vladan Milojević mogao da iznenadi prvaka Slovačke sa Veljkom Simićem, kojeg najavljuje od prvog minuta.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja