INVAZIJA DELIJA NA TRNAVU: Veliki broj slovačkih policajaca očekuje više od 2.000 pristalica Crvene zvezde
Foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

MERE BEZBEDNOSTI

INVAZIJA DELIJA NA TRNAVU: Veliki broj slovačkih policajaca očekuje više od 2.000 pristalica Crvene zvezde

Fudbal -

Gradska vlast u Trnavi izdala zabranu točenja alkohola od 15.00 sati do ponoći u blizini stadiona, svi navijači crveno-belih biće smešteni u posebnom sektoru

Specijalni izveštač iz Slovačke - Aleksandar Radonić

Slovačka policija očekuje više od 2.000 Delija koji će doći na utakmicu između Spartaka i Crvene zvezde u Trnavi. U prilog tome čelnici grada Trnave izdali su uredbu da se na dan utakmice zabranjuje točenje i prodaja alkoholnih pića od 15.00 časova do ponoći. Alkohol se neće prodavati u prodavnicama, restoranima i drugim objektima na širem području oko stadiona "Anton Malatinski" u Trnavi.

Zabrana se odnosi na 19 ulica oko stadiona, ali i tržni centar "Siti Arena" koji se nalazi u okviru stadionskog kompleksa. Ovu zabranu zatražio je regionalni štab policije Trnave.

- Ove mere opreza su neophodne i poželjne s obzirom na beznednosnu situaciju i često remećenje javnog reda i mira od strane navijača - saopštili su iz slovačke policije.

Istovremeno menadžment grada savetovao je prodavce u drugim delovima grada, da se piće služi isključivo u plastičnoj ambalaži. Sve karte za utakmicu između Spartaka i Crene zvezde su rasprodate, a crveno-belima je prema propozicijama UEFA pripalo 5 odsto od kapaciteta, što znači oko 1.500 karata. Valja dodati da su navijači Crvene zvezde iz Nemačke, Austrije, Slovačke i Češke karte kupovali preko interneta i to za ostale delove tribine, tako da se tim sabiranjem došlo do brojke od preko 2.000 ljudi.

- Imamo informacije da su neki od navijača Crvene zvezde kupili karte za druge sektore. Kapije stadiona biće otvorene dva časa pre početka utakmice, kontrola na ulazu biće rigorozna i imaće tri prstena. Čim budemo prepoznali pristalice srpskog kluba, preusmeravaćemo ih na njihov sektor - rekao je PR menadžer Spartaka Marek Ondrejka i nastavio:

- Apelujemo na naše pristalice da se suzdrže bilo kakvih provokacija i rasističkih uzvika, bacanja predmeta na teren i prozivanja UEFA. Svaka pirotehnika je zabranjena, a neka navijaju kao i protiv Zrinjskog i Legije. Na stadionu smo udvostručili broj redara, a biće i veliki broj pripadnika policije. Protiv Legije je sve besprekorno funkcionisalo. Akreditovano je 170 novinara, od toga 47 iz Srbije.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track