PRAVI EGZODUS U HRVATSKOJ: Posle Ćorluke, Mandžukića i Subašića od reprezentacije se oprašta i najbolji?!
Foto: EPA / Franck Robichon

Još jedan odlazak

PRAVI EGZODUS U HRVATSKOJ: Posle Ćorluke, Mandžukića i Subašića od reprezentacije se oprašta i najbolji?!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u samo tri dana ostala je bez trojice bitnih fudbalera.

Prvi je nogu povukao Vedran Ćorluka, nastavio Mario Mandžukić, a zatim je povlačenje iz nacionalnog tima objavio i golman Danijel Subašić.

U Hrvatskoj strahuju da spisak nije gotov. A taj strah pojačava sumnja da bi sledeći mogao na toj listi mogao da bude najbolji među njima, kapiten Luka Modrić (33).

Modrić je godinu dana stariji od Mandžukića i Ćorluke, ujedno i godinu dana mlađi od Subašića.

Sa 32 godine, osvojenim drugim mestom na Mundijalu u Rusiji i titulom najboljeg igrača tog takmičenja, Modrić je dostigao zenit u reprezentativnoj karijeri. Imajući sve ovo u vidu, uz podatak da je i na klupskom planu bilo trzavica tokom leta, pošto su ga mediji selili iz Reala u Inter, možda je ovo i najbolji trenutak da se oprosti od reprezentacije.

Sa druge strane Modrić se oslobodio velikog pritiska koji je imao godinama od javnosti. Nešto slično onome što Lionel Mesi doživljava u Argentini. Uspehom u Rusiji rešio se tereta, i sada može da igra rasterećen i ispunjen još koju godinu za reprezentaciju.

S obzirom da će selektor Zlatko Dalić već naredne nedelje saopštiti spisak igrača za predstojeću Ligu nacija, jasno je da će Luka Modrić ove nedelje morati da prelomi.

Kurir sport Foto: EPA / Franck Robichon

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track